NRK Meny
Normal

- Be om mer penger ikke lenger saksbehandlingsfrister

NAV bør be om mer penger og ressurser for å få ned saksbehandlingstiden, ikke lenger saksbehandlingstider. Det mener Krf-leder Dagfinn Høybråten.

Dagfinn Høybråten (KrF)

Dagfinn Høybråten (KrF) mener Nav trenger mer penger.

NAV er lenge blitt kritisert for å bruke altfor lang tid på å behandle brukernes søknader, og tillitsvalgte mener nå at tidsfristene bør utvides.

Farlig innfallsvinkel

– Det er på tide med en diskusjon rundt saksbehandlingstidene. Jeg mener vi må opptre mer ærlig overfor brukerne, og få ro rundt saksbehandlerne, sa hovedtillitsvalgt for NTL/Nav, Jarle Berge til NRK tidligere i dag. Nå får han svar fra Nav-reformens far.

– Det er alltid riktig å kommunisere ærlig med sine brukere og senke ambisjonsnivåetdet er en metode å få fornøyde brukere på, sier leder for Kristelig Folkeparti og tidligere arbeidsminister, Dagfinn Høybråten til NRK, men han er bekymret for Berges innfallsvinkel på problemet.

– Jeg er veldig betenkt over en slik innfallsvinkel av hensyn til de som tross alt må vente lenge. Da er det bedre at Nav ber om mer penger og flere folk for å ta unna den pukkelen med saker som de har slitt med.

Får støtte av brukere og ansatte

Også Nav mener Berge er på feil spor. De mener målene NAV allerede har satt er både realistiske og fornuftige for etaten å strekke seg etter.

– Vi vil både bygge ned saksbunker og ta særskilt tak i de eldste sakene gjennom inneværende år, og da regner vi med at vi vil nå disse normtidene gradvis gjennom året, sier overordnet fylkesdirektør i NAV, Ingvar Aasholt.

Men flere tillitsvalgte og brukere NRK har vært i kontakt med støtter Berge sine tanker, og mener det kan være fornuftig for en periode at etaten forsøker å seile under riktig flagg i forhold til brukerne sine.

Hva mener du? Bør saksbehandlerne i Nav få lengre frister?

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger