NRK Meny
Normal

Vil innføre norskkrav til imamer

Partileder Dagfinn Høybråten i KrF vil at Norge skal innføre et krav om at imamer og andre menighetsledere som kommer til Norge, må lære seg norsk.

Dagfinn Høybråten
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Vi snakker om åndelige ledere som i mange tilfeller har stor innflytelse i forhold til sine medlemmer, sier Høybråten.

Ser til Storbritannia

Han har denne uken drøftet erfaringer med lederen for det muslimske rådet for religiøs og etnisk forsoning i Storbritannia, dr. Abduljalil Sajid, etter at det ble innført en lignende ordning der.

- Et slikt krav kan bidra til større grad av åpenhet og tillit mellom trossamfunn og samfunnet generelt. Et krav må følges av et tilbud fra det offentliges side om opplæring i norsk språk og samfunnsforhold, sier KrF-lederen.

Eget diskusjonsforum

Mye tyder på at forslaget vil få i det minste delvis gehør hos arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap). Da han i forrige måned opprettet et eget diskusjonsforum med ledende norske imamer, var nettopp manglende språkkunnskaper ett av temaene som ble brakt på banen.

- Det er på det rene at ordningene med språkundervisning ikke fungerer. Man har i dag plikt til 300 timer med norskundervisning, og rett til ytterligere 2700 timer, men må betale hele regningen selv, sa Hanssen til NTB i november.

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger