Politihøgskolen holder tilbake vitnemålet til Lime-siktet

28-åringen ble ferdig utdannet politi før sommeren, men vitnemålet får han ikke med det første. Mannen er siktet for grovt bedrageri i den omfattende Lime-saken.

Politiaksjon mot leiligheter i Oslo

STORRAZZIA: Her går politiet til aksjon mot Lime-hovedkvarteret på Tøyen i Oslo. En av de 20 som er siktet er en nyutdannet politimann, men vitnemålet hans blir holdt tilbake til saken er avklart.

Foto: Simon Solheim / NRK

Romerike politidistrikt har overfor Politihøgskolen orientert om at en politistudent, som har fullført utdanningen, er blant de 20 som er pågrepet i Lime-saken som ble rullet opp i forrige uke.

13 av de 20 som er siktet i saken er varetektsfengslet. 28-åringen er ikke blant de som er fengslet. Politihøgskolen opplyser følgende:

«Det er riktig at en av de pågrepne har bestått alle eksamener ved Politihøgskolen. Politihøgskolen har imidlertid ikke utferdiget vitnemål til studenten. Dette vil bli holdt tilbake inntil det er gjennomført en formell og grundig vurdering av studentens skikkethet for tjeneste i politietaten».

NRK har vært i kontakt med Politihøgskolen, men de kan ikke kommentere saken ytterligere. Det konkrete innholdet og de konkrete prosessene tilknyttet disiplinære reaksjoner og skikkethetssaker ved Politihøgskolen er underlagt taushetsplikt, får NRK opplyst.

28-åringen er i slekt med en av de mer sentrale siktede i saken. Mannen ble pågrepet av politiet i tirsdagens storaksjon, men ble senere løslatt fordi politiet mener det ikke er unndragelsesfare eller fare for at han skal ødelegge bevis.

NRK har forsøkt å komme i kontakt med 28-åringens forsvarer, men har ikke lykkes. I forrige uke sa mannens forsvarer, advokat Sverre Næss, dette til Dagbladet:

– Han stiller seg uforstående til siktelsen og tenker at han nå må bli ferdig med denne saken for å kunne begynne som politi.

SISTE NYTT

Siste meldinger