Tidligere i dag påpekte Verdens Gang at Gilde-slakteriet på Fosen i Trøndelag er det eneste som kan ha levert kjøtt til kjøttdeig som alle de 13 barna som er smittet av E-coli, har spist.
Myndighetene retter fortsatt søkelyset mot Gilde-anlegget på Rudshøgda, men ett av e-coli-ofrene har ikke spist kjøttdeig derfra, skrev avisen.
Ingenting har endret seg, mener Preben Aavitsland
Både Mattilsynet og Folkehelseinstituttet sa i går at de ikke lenger mistenker Fosen-slakteriet for å være smittekilde, og Folkehelseinstituttet avviser at Gildes slakteri på Fosen er det eneste som kan ha levert kjøtt til alle de 13 barna som er smittet av e-coli.
Avdelingsoverlege Preben Aavitsland sier de fortsatt holder fast ved at smitten mest sannsynlig kommer fra anlegget på Rudshøgda i Hedmark, og informasjonssjef i Gilde, region nord, Bjørn Hall Hofsø, sier at oppslaget i VG er ren spekulasjon.