NRK Meny
Normal

Bård Hoksrud får fortsette i transportkomiteen

Fremskrittspartiets stortingsgruppe lar Bård Hoksrud fortsette som andre nestleder i transport- og kommunikasjonskomiteen.

Bård Hoksrud

Bård Hoksrud har trukket seg fra alle verv i partiet, men får fortsette i transportkomiteen. I dag var han tilstede under oppløsningen av det 155. storting.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Det ble klart etter et møte i Fremskrittspartiets gruppestyre på Stortinget i ettermiddag.

Han beholder også vervet som samferdselspolitisk talsmann for partiet.

Hoksrud får derimot ikke lenger være innpisker for partiets stortingsgruppe, altså den som har ansvar for å gi medlemmene permisjoner og velge hvem som skal delta i ulike møter.

– Bedre menneske

– Jeg er veldig glad for at jeg har fått tillit av partiet til å fortsette i transportkomiteen, og som samferdselspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet. Nå skal jeg gjøre en best mulig jobb for partiet, sier Hoksrud til NRK.no.

Han ville ikke svare på om sex-kjøp saken var tema på dagens møte, og begrunnet dette med at han ikke ville referere fra det lukkede møtet.

Bård Hoksrud og Siv Jensen

Fremskrittspartiet har lagt sexkjøp-saken bak seg og tatt Hoksrud inn i stortingsvarmen.

Foto: Helge Carlsen / NRK

– Jeg håper det fortsatt er mulig å gjøre feil og dumme ting, rydde opp etter seg og få tilgivelse, sier Hoksrud som håper sex-kjøpsaken kan føre noe godt med seg:

– Jeg håper jeg blir et enda bedre menneske av å ha vært gjennom en så vanskelig situasjon, sier Hoksrud.

– Anser saken som avsluttet

Partileder Siv Jensen sier til NRK.no at hun nå anser sexkjøp-saken som avsluttet.

– Bård Hoksrud har gjort opp for seg, og saken er ute av verden, sier Jensen, og begrunner det at Hoksrud får fortsette i sine viktigste verv med at han er valgt som stortingspolitiker for hele perioden.

– Han har tatt konsekvensene av det han har gjort, og trukket seg fra alle partiverv. Rettssystemet i Norge er sånn at man får lov til å gå videre når man har gjort opp for seg, sier Jensen.

Klem av Siv

Siv Jensen og Bård Hoksrud

Siv Jensen ga sin partikollega en klem før gruppestyremøtet.

Foto: Helge Carlsen / NRK

I dag var Hoksrud tilbake på jobb for å delta i oppløsningen av det 155. storting.

Både partifeller og politiske motstandere kom bort og ga politikeren klemmer og klapp på skulderen. Også partileder Siv Jensen kom bort for å omfavne Hoksrud, som holdt seg i utkanten av stortingssalen etter møtet.

– Jeg har fått mye hyggelige tilbakemeldinger fra kolleger og folk i andre partier, sier Hoksrud, som legger til at han gleder seg til å ta fatt på jobben igjen.

– Jeg har jobbet med samferdsel i seks år, og det er et spennende området, sier Hoksrud.

Etter møtet i stortingssalen bar det rett i gruppestyremøte i Fremskrittspartiet. Her skulle partiet avgjøre hvordan Hoksrud skal representere dem på Stortinget.

En smilende Hoksrud var sistemann inn før møtet ble satt. Han ønsket ikke å snakke med pressen i forkant.

Bøtelagt

Bård Hoksrud har allerede trukket seg fra alle verv i partiet, etter at det tidligere denne måneden ble kjent at politikeren hadde kjøpt sex av en prostituert i den latviske hovedstaden Riga.

Ved hjelp av skjult kamera dokumenterte TV 2 Hoksruds bordellbesøk.

– Vi havnet på et sted vi ikke skulle ha gjort, og det beklager jeg så sterkt jeg kan, sa Frp-politikeren til NRK etter avsløringen.

Bård Hoksrud har i ettertid vedtatt en bot på 25.000 kroner for brudd på sexkjøpsloven.

Håper på fornyet tillit

Hoksrud har ikke villet spekulere i om hans politiske karriere kan være over når stortingsperioden hans utløper om to år.

– Det får være opp til andre å avgjøre. Men jeg har fått mange tilbakemeldinger. De aller fleste er positive, sier Hoksrud til NRK.

Selv om han eventuelt skulle ha blitt eksludert fra partiet, måtte Hoksrud etter norsk lov ha blitt sittende på Stortinget ut perioden.

I Fremskrittspartiet er det kun det enkelte lokallag som kan eksludere en politiker fra partiet, og så langt er det ingenting som tyder på at Telemark Frp har planer om å iverksette en eksluderingssak.

– Jeg har ikke reflektert over det. Han har ingen politiske verv i Bamble kommune de neste fire årene fordi han selv valgte å fokusere på rikspolitikken, det er vanskelig nå å ha noen formening om hans fremtid, sier ordfører Jon Pieter Flølo (Frp) i Bamble .

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger