NRK Meny
Normal

Hjermann kan gjøre comeback

Ansettelse av nytt barneombud skjer trolig i løpet av juni. Tidligere barneombud Reidar Hjermann er igjen blant toppkandidatene.

Reidar Hjermann
Foto: NRK

Det var tretti søkere til stillingen som barneombud, hvor opprinnelig søknadsfrist var 10. april. Firmaet Delphi Consulting har samarbeidet med Barne- og likestillingsdepartementet i prosessen, som nå nærmer seg en avslutning.

Delphi Consulting ”halverte” søkerlisten i første omgang, og har så samarbeidet med departementet om å finne fram til de to-tre kandidatene som ville bli hentet inn til intervju med departementsråden i Barne- og likestillingsdepartementet.

Etter det NRK kjenner til, er tidligere barneombud Reidar Hjermann en av dem som er med i siste runde av prosessen.

Reidar Hjermann har vært barneombud de fire siste årene. På bakgrunn av intervjuene vil embetsverket legge fram et forslag til innstilling for statsråden. Det er så statsråden som legger fram sin innstilling for Kongen i statsråd. Det er ventet at en endelig avgjørelse vil foreligge i løpet av juni.

En tidligere strid omkring ansettelse av barneombud førte som kjent til at statsråd Ramin-Osmundsen måtte trekke seg som statsråd. Ida Hjort Kraby ble den gang utnevnt, men trakk seg på grunn av striden som fulgte. Hun er ikke blant søkerne denne gangen. Reidar Hjermann var den gang innstilt som nummer to.

Les også: Hjermanns gjerninger

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger