Hjelp for overgrepsutsatte

Er du bekymret for at et barn du vet om som blir utsatt for seksuelle overgrep? Eller har du selv opplevd å bli utsatt for seksuelle overgrep i oppveksten? Her kan du få hjelp.

Hva gjør jeg hvis det skjer med meg?

Alarmtelefonen er en gratis tjeneste for barn og voksne. Den kan hjelpe deg dersom du blir eller er redd for å bli utsatt for vold eller seksuelle overgrep. Du kan også ringe dersom du er bekymret for et barn. Telefon: 116 111

Fellesskap mot seksuelle overgrep har en nettportal hvor du kan finne det senteret eller institusjonen som er nærmest ditt hjemsted.

Nettstedet www.utsattmann.no bidrar med råd og kontakt for menn som har vært utsatt for seksuelle overgrep, enten som barn eller voksen.

Barnevernet kan kontaktes ved mistanke om overgrep.

Senter mot incest og seksuelle overgrep er et lavterskeltilbud til utsatte for incest og seksuelle overgrep og deres pårørende.

Politiet - Direktenummer: 02800 eller nødnummer: 112
Her kan du tipse politiet dersom du vil rapportere om overgrep eller har mistanke om at noen blir utnyttet seksuelt av voksne.

Statens Barnehus er et tilbud til barn og ungdom som kan ha vært utsatt for, eller vært vitne til vold eller seksuelle overgrep, der det foreligger en politianmeldelse.

Anonyme hjelpesider på nett

Youchat er et samtaletilbud som drives av unge skeive voksne frivillige i Helseutvalget.

Dubestemmer.no gir råd om uønskede hendelser på nett som utpressing, nettvoldtekt og creepshots.

Kors på halsen - Her kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. De hører på det du har å si og hjelper deg om du vil. Det er helt anonymt og helt gratis. Du kan også snakke med andre på din egen alder på forumet.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger