Hevdet de ble presset av Norwegian: – Vi burde sjekket fakta bedre

I går sa pilotene at Norwegian forsøkte å presse dem over i bemanningsbyrået OSM Aviation. I dag sier de at det ikke stemmer likevel og kaller det «fjæra som ble til ti høns».

Parat hevdet pilotene ble forsøkt presset av Norwegian til å ta jobb i bemanningsselskap. Nå tror de ikke lenger på sin egen historie.

Kommunikasjonssjef i Parat, Arve Sigmundstad, innrømmer feil. Sjef i OSM Aviation, Espen Høiby, er opprørt over anklagene mot dem.

– Jeg burde ha sjekket fakta bedre. Det er hevet over enhver tvil at det ble en voldsom «buzz», det ble en storm i sosiale medier, storm på sms. På en hektisk kveld lot vi oss dra ut i noe som vi ikke hadde belegg for, sier kommunikasjonssjef Arve Sigmundstad til NRK.

Pilotene har lenge fryktet at Norwegian skal presse dem over i bemanningsselskapet OSM Aviation. De har vært redde for at Norwegian-sjef Bjørn Kjos på den måten både skal kutte i staben og gi dem dårligere arbeidsvilkår.

I går meldte pilotenes fagforening at nettopp dette var i ferd med å skje.

– «Massiv» ringerunde

Både Halvor Vatnar, leder i Norwegian Pilot Union (NPU), og Arve Sigmundstad, kommunikasjonssjef i Parat, fortalte at OSM hadde begynt ringe deres medlemmer med tilbud om jobb.

Sigmundstad kalte ringerunden for «massiv» og understreket at de fikk meldinger om dette fra hele Skandinavia.

– Vi har fått mange henvendelser. Fra piloter i Trondheim, Oslo, København og Arlanda. Jeg har ikke noe tall, men ringerunden er massiv, sa Sigmundstad.

Også pilotforeningen i Sverige meldte det samme. De sa til SVT at jobbtilbudet fra OSM var lagt frem som et ultimatum, med trusler om oppsigelse.

Norwegian benekter

Onsdag benektet imidlertid både Norwegian og OSM at de har ringt pilotene overhodet.

– Det vil jeg på det sterkeste avvise. Vi reagerer faktisk ganske kraftig på at den form for uriktige påstander blir fremsatt. Vi har tatt opp med NPU, eller Parat, at de må fremlegge bevis for disse påstandene, sier Espen Høiby, administrerende direktør i OSM.

– Vi har snakket med alle i min organisasjon og fått bekreftet at det er ingen som har tatt kontakt med noen pilot i det hele tatt, sier Høiby til NRK.

– Vi lot oss dra med

Da NRK konfronterer Parat med dette, er tonen blitt en annen. Fagforeningen tror ikke lenger på sin egen historie.

På spørsmål om de er blitt lurt av egne piloter, svarer Sigmundstad:

– Nei, jeg tror ikke at vi er blitt lurt. Svensk TV startet dette ballet, og så lot vi oss dra med.

– Hvordan kan det skje?

– Når vi ettergår dette og prøver å få dokumentasjon på plass, kan det se ut som at det er meldingen i SVT som har vært den utløsende årsaken til stormen. Det kan være at dette er fjæra som ble til ti høns. Du må huske at usikkerheten er stor og stressnivået høyt, sier Sigmundstad.

Les også:

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger