NRK Meny
Normal

Hev kjøpet og få penger tilbake

Har du kjøpt pakkereise til Mexico kan du nå heve kjøpet og få pengene tilbake.

Munnbindbruker på stranden i Acapulco i Mexico
Foto: STR / REUTERS

Forbrukerrådet opplyser at dette gjelder pakkereiser med avreise innen de første to ukene.

- Kunder kan kreve heving av kjøpet og full refusjon av reisens pris, dersom avreise skal finne sted 14 dager eller kortere fram i tid, sier Elise Marie Korsvik i Forbrukerrådet.

UD er retningsgivende

For reiser lenger frem i tid, kan det ikke kreves heving, ettersom forhold på destinasjon vil være uavklart. I slike tilfeller er det opp til turoperatøren å gi tilbud om heving eller ombooking til annet reisemål.

Det er Utenriksdepartementets (UD) vurdering av om det er forsvarlig å reise til Mexico som vil være retningsgivende. Onsdag kveld frarådet UD reiser til Mexico som ikke er strengt nødvendig.

Les: UD: Ikke reis til Mexico

Kun flyreise

Det er ikke automatikk i refusjonsordningen når det gjelder kun flyreise. Flere turoperatører har imidlertid tiltak for reisende som har bestilt kun flyreisen:

- Når det gjelder kun flyreiser, har flere flyselskap informert at kunder tilbys kostnadsfri ombooking eller omruting. Tilbudet i første omgang gjelder den kommende uken, sier Korsvik.

Andre land

Det er ikke gitt bestemte reiseråd for reiser til andre land. Folkehelseinstituttet oppfordrer imidlertid reisende til å holde seg orientert og følge råd fra lokale helsemyndigheter.

Torsdag ettermiddag er EUs helseministre i hastemøte for å samles om felles restriksjoner mellom EU og Mexico.

Frankrike er blant landene som presser på for restriksjoner. Landet foreslår å stanse alle flyvinger fra EU til Mexico, men medlemslandene står uansett frie til å unnføre nasjonale restriksjoner, eller la det være.

Les: Falsk, farlig influensamedisin

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger