Her rømmer gjerningsmannen – selv hevder tiltalte at han aldri var der

Videoopptaket viser gjerningsmannen som angrep imam Nemat Ali Shah utenfor moskeen sin på Grønland rømme fra åstedet. Den antatte gjerningsmannen nekter i retten for at det er han som er på bildene.

Videoopptaket viser gjerningsmannen som angrep imam Nemat Ali Shah utenfor moskeen sin på Grønland rømmer fra åstedet. Den antatte gjerningsmannen nekter i retten for at det er han som er på bildene.

SE VIDEO: Gjerningsmannen som angrep imamen utenfor moskeen på Grønland rømmer her fra åstedet

Videoen ble lagt fram i retten i formiddag (selve overfallet ble vist i retten, men dette har ikke NRK fått tilgang til). På bildene ser man en mann i finlandshette som rømmer, etter han har angrepet imamen med kniv.

Opptaket er fra et av overvåkningskameraene utenfor Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen på Grønland i Oslo. Det var her imamen jobbet, og han var på vei hjem en sen junikveld i 2014 da han blir angrepet.

Volden førte til at imam Nemat Ali Shah havnet på sykehus med livstruende blødninger.

Gammel konflikt

Aktor Nina Harboe Jensen Søndersrød

Videoopptaket som ble vist i retten er viktige bevis, forteller statsadvokat Nina Harboe Jensen Søndersrød.

I retten tidligere denne uken forklarte imamen selv hvor redd han og familien ble etter overfallet, og at han ikke klarte fungere skikkelig som imam igjen på mange måneder. Angrepet skjedde like ved Motzfeldts gate på Grønland i Oslo.

Statsadvokat Nina Harboe Jensen Søndersrød sier videoopptakene som ble vist i retten i dag er viktige bevis for saken.

– Vi er av den oppfatning av at det viser gjerningsmennenes bevegelser og det fører til at vi kommer til å ta ut tiltale, sier Jensen Søndersrød til NRK.

Advokat Vegard Aaløkken

Vegard Aaløkken forsvarer mannen som nekter for knivstikkingen. Han har ingen kommentar til videoen som ble avspilt i retten i dag.

Foto: Lars Bilit Hagen / NRK

Forsvareren til mannen som nekter for knivstikkingen Vegard Aaløkken har ingen kommentar til videoopptaket som ble vist i retten i dag.

Shah sa i retten tidligere denne uken at han ikke kunne se hvem som angrep han den kvelden. På spørsmål om han hadde sett noen av de tre tiltalte tidligere, sa han nei.

Han mener at en konflikt mellom en familie og moskeens styre er bakgrunnen for angrepet.

Nekter straffskyld

De to tiltalte mennene på 30 og 41 år innrømmer å ha vært på Grønland, men nekter straffeskyld i saken. De er tiltalt for henholdsvis å ha gjennomført, og medvirket til voldshandlingen.

30-åringens ekskjæreste er tiltalt for å ha fjernet bevis, men også politiets nøkkelvitne. I går ga hun sin forklaring på hvordan de to andre skal ha planlagt og gjennomført angrepet.

SISTE NYTT

Siste meldinger