Her reddes svømmerne av livreddende droner

For første gang i historien har australske badevakter tatt i bruk flyvende droner.

Her har guttene fått tak i livredningsbøyen som var festet på dronen

FØRSTE GANG I HISTORIEN: En drone med livredningsbøye ble sent ut for å bistå to gutter som hadde havnet i problemer. Ifølge myndighetene i New South Wales er dette den første redningsaksjonen med flyvende droner.

Foto: NSW GOVERNMENT

I desember i fjor investerte myndighetene i New South Wales i Australia nærmere en halv million australske dollar i droner.

Hovedmålet med dronene er å overvåke farvannet etter haier, men enkelte av dronene er også utstyrt med livredderutstyr.

Denne uken ble de tatt i bruk for første gang.

Ansatte i New South Wales Surf Live Saving sto tilfeldigvis på stranda i Lennox Head og trente med dronene, da de ble varslet av forbipasserende om at to personer var fanget i høye bølger utenfor kysten.

Her ligger de to guttene ute i vannet og venter på hjelp

RASK REDNING: De to svarte prikkene på bildet er de to guttene som trengte hjelp. På kort tid ble de lokalisert av dronen og fikk hjelp.

Foto: NSW GOVERNMENT

En drone med livredningsbøye ble sent ut for å bistå. Ifølge avisen The Sydney Morning Herald, tok bare få minutter fra livvaktene ble varslet til dronen fant de to 17-åringene ute i vannet.

Videokameraet på dronen viser hva badevaktene så under redningsaksjonen. Utenfor kysten var det to små prikker i havet som viste seg å være de to 17-åringene. Når dronen hang over guttene, ble livredningsbøyen senket ned.

Laster Twitter-innhold

– Jeg tok av, fløy den til det aktuelle området og slapp ut bøyen på mellom ett og to minutter. På en vanlig dag ville det tatt flere minutter å nå ut, sier livvakten Jai Sheridan til avisen.

Ifølge myndighetene i New South Wales er livredningsaksjonen den første hvor det noen gang har blitt benyttet droneteknologi.

Her lander livredningsbøyen i vannet.

I SIKKERHET: De to guttene kom seg i sikkerhet etter å ha vært fanget i de store bølgene.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger