Her raner de til seg 2,3 mill. på ett minutt

Britisk politi offentliggjør nå videoen av gullsmedranet i byen Altrincham der fire gjerningsmenn ranet med seg luksusklokker til en verdi av 2,3 millioner kroner.

Juvelran i Altringham, i nærheten av Manchester i England.

Britisk politi friga onsdag overvåkningsvideoen av gullsmedranet som skjedde 10. juni i byen Altrincham i nærheten av Manchester i England.

I videoopptaket ser man hvordan fire maskerte personer stormer brutalt inn i butikken på formiddagen, for så lynkjapt rane til seg millionverdier på under minuttet.

– Heldigvis ble ingen skadet, men vi må ikke glemme at gjerningsmennene var bevæpnet og hadde potensial til å utføre stor skade, sier politiinspektør Carl Gilbert til Altrincham Today.

De fire gjerningspersonene, som politiet mener er menn, er fortsatt på frifot 14 dager etter ranet. Politiet mener ranet var nøye planlagt.

Ble tvunget ned på gulvet

Overvåkningsvideoen viser gjerningsmennene bruke en rambukk for å få opp sikkerhetsdøren før de stormer inn i lokalene. Sikkerhetsvakten som er i butikken blir så skjøvet innover i lokalene før han blir tvunget til å legge seg ned på gulvet bak en disk.

Deretter går en av gjerningsmennene til verks med en metallstang for å stanse sikkerhetsgitterne i å gå ned, mens to av gjerningspersonene stormer butikken og knuser utstillingsmontrene.

Den fjerde gjerningsmannen prøver å deaktivere sikkerhetssystemet, men ender med å utløse systemet så butikken blir fylt av røyk.

Ranerne får i alt rasket med seg tretten luksusklokker til en verdi av 2,3 millioner kroner i en bag, før de kjører av gårde i en Land rover, skriver avisen Manchester EveningNews.

Byttet trolig fluktbil

Bilen ble senere funnet forlatt i tettstedet Bowdon, som ligger like utenfor Altrincham. Politiet mistenker nå at de fire personene byttet tilfluktsbil til en hvit Mercedes for så å kjøre videre.

– Vi jakter fortsatt gjerningsmennene, som stakk av med en betydelig mengde smykker. Etterforskerne ønsker fortsatt å komme i kontakt med vitner som så selve ranet eller deler av flukten, sier Gilbert til avisen.

SISTE NYTT

Siste meldinger