Hopp til innhold

Her protesterer Hoksrud mot vanskelige vannscooter-regler

Over femti vannscootere kjørte søndag fra Drøbak og inn til Oslo for å protestere mot dagens regelverk. Med på turen var stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp).

I dag kjørte over femti vannscootere fra Tønsberg til Oslo for å få politikerne til å endre lova, og med på turen var en av de folkevalgte. Blant dem Bård Hoksrud

GLADPROTEST: Stortingsrepresentant Bård Hoksrud var en av mer enn femti vannscooterførere som søndag kjørte i flokk fra Drøbak til Oslo. Formålet var å protestere mot dagens vannscooterforskrift.

– Detta blir gøy! utbryter stortingsrepresentant Bård Hoksrud når NRK møter ham på kaia i Drøbak.

Søndag holdt Norges vannscooterforbund en markering og politisk appell for å få vannscootere sidestilt med fritidsbåter. Mer enn femti vannscootere kjørte i flokk fra Drøbak og inn til Kongen Marina på Frognerkilen i Oslo.

Førstereisgutt

Med på turen var Bård Hoksrud. Han støtter aksjonen helhjertet, til tross for at han ikke hadde kjørt vannscooter før søndagens aksjon.

– Jeg ble litt nervøs da han sa at vi skulle kjøre i 35 knop uti her. Men det ser jo vanvittig kult ut, da, sier Hoksrud

– Hvorfor er du med?

– Det er fordi jeg er helt enig i saken. Jeg synes det er tullete at man har egne regler for vannscootere. De er omtrent som en liten småbåt, og da bør de også behandles som småbåter og fritidsbåter, sier Hoksrud.

– Må nesten ha med målebånd

Forbudt mot bruk av vannscootere ble opphevet i 2013, og erstattet med et regelverk der bruk av vannscootere er tillatt så lenge man holder seg minst 400 meter fra land til havs, og minst 500 meter fra land i ferskvann.

– Du må nesten ha med deg målebåndet for å være sikker på at du er 400 meter fra land, mener Hoksrud, som ikke har sansen for dagens regelverk.

Regjeringen skal etter planen sende ut et høringsforslag om å oppheve den såkalte vannscooterforskriften etter sommeren.

Etter vannscooter-debuten var Hoksrud godt fornøyd.

– Det var veldig ålreit. Du kom tett på naturen og på vannet. Og så var det selvfølgelig litt gøy og, så jeg skjønner at mange blir hekta.

AKTUELT NÅ