NRK Meny
Normal

Her kan du fortsatt få studieplass til høsten

Rakk du ikke å takke ja til studietilbud innen fristen, eller er du ikke kommet inn på studier i år? Fortvil ikke, det er fortsatt håp om å sikre seg en studieplass til høsten.

Studenter

Svarfristen for hovedopptaket er 26. juli. Rekker man ikke frister mister man studieplassen.

Foto: Anne Wirsching / NRK

– Svarfristen har vært kjent for søkerne siden vi åpnet for søking 1. februar og har også vært uendret i en årrekke, forteller Geir Sverre Andersen, avdelingsleder i Samordna opptak.

Svarfristen for hovedopptaket er 26. juli. Man må også svare på alle tilbud om ventelisteplass innen fristen. Gjør man ikke det, så mister man studieplassen.

Det nytter ikke å klage til Samorda opptak, ettersom det er de enkelte lærestedene som tar stilling til svarsøknader som kommer etter fristen.

– Hvis du ikke svarer, da er det ikke noe mer vi kan få gjort, da mister du plassen din, sier Geir Magne Haraldseid-Lund, seksjonssjef ved opptakskontoret ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Han mener det viktigste er at man svarer innen fristen. Søkerne får derfor påminnelse to dager før svarfrist på mail og SMS.

– Men dersom det har skjedd en teknisk feil, så kan de selvsagt kontakte oss. Da vurderer vi saken på individuell basis, forteller Haraldseid-Lund.

Ledige studieplasser

Geir Magne Haraldseid-Lund

Geir Magne Haraldseid-Lund ber søkere som ikke rakk å svare innen fristen på grunn av teknisk feil, ta kontakt.

Foto: HiOA

Men alt håp er ikke ute om man ikke har fått plass eller glemt å svare innen fristen.

En liste over ledige studieplasser er åpen for søkning på Samordna opptaks nettsider.

– Der vil det fortsatt være mulig å finne spennende studier, som for eksempel lærerutdanning. Det gjelder å være tidlig ute ettersom det er førstemann til mølla som gjelder for de ledige plassene, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Portalen for å søke på ledige studieplasser åpnet 20. juli. Det er løpende opptak, noe som betyr at det er førstemann til mølla.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger