Frykter at PST har oversett beviser fra denne leiligheten

I dette bygget er den terrorsiktede usbekerens byggefirma registrert. Huseieren frykter at PST har oversett bevismateriale som ligger i kjelleren hos dem.

Video Frykter at PST har oversett beviser fra denne leiligheten

Her var den terrorsiktede usbekerens byggefirma registrert.

For da pågripelsene av de tre terrorsiktede mennene ble kjent i går, ble politiet varslet om det mulige bevismaterialet - men siden har ikke huseieren hørt noe mer fra politiet.

– Politiet fattet ingen interesse

– I går fikk vi besøk av noen journalister på døra, og vi fant ut vi hadde noen gjenstander som muligens tilhører en av de siktede, forteller kvinnen, som ønsker å være anonym.

Hun ringte straks politiet, uten at det førte til noe som helst.

– Vi prøvde å ringe politiet for å fortelle at vi hadde noen gjenliggende saker her, som kanskje kunne være av interesse. Men de fattet lite interesse for det og sendte ikke noen hit, forteller hun.

Kvinnen og samboeren hennes har aldri hatt leiekontrakt med den 31 år gamle terrorsiktede usbekeren, men leide ut leiligheten til en kamerat til inntil for to uker siden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Brev adressert til den terrorsiktede usbekeren

Huseierne har fått flere brev adressert til den terrorsiktede usbekeren.

Foto: Kjell Herning / NRK

– Har fått post adressert til usbekeren

Men mye kan tyde på at usbekeren har vært i leiligheten. Da huseierne selv returnerte til leiligheten, lå det igjen flere gjenstander som tilhørte leieboerne, og de har mottatt post adressert til den arresterte usbekeren.

I offentlige registre har også usbekeren registrert byggefirmaet sitt på denne adressen.

I kjellerboden viser huseieren frem både klær, sko, en dyne og flere bilder og dokumenter som kan tilhøre den terrorsiktede mannen.

Likevel har ikke familien hørt noe fra politiet etter at de i går ringte og varslet om at bevismateriale kan ligge i deres kjellerbod.

– Vemmelig å ha tingene her

– Det synes jeg er veldig dårlig. Jeg vil jo tro at dette ville være av interesse for politiet, sier mannen, som også ønsker å være anonym.

Paret håper politiet kommer og henter sakene så snart som mulig.

– Det er vemmelig å ha dem liggende her. Siden jeg har barn, ville jeg ha satt pris på å få dette ut av huset, sier kvinnen.

NRK vet at PST kjenner til opplysningene, men de vil ikke si noe om hva de har tenkt å gjøre med dem.

Eiendeler som kan tilhøre den terrorsiktede usbekeren

Disse eiendelene kan tilhøre den terrorsiktede usbekeren, men politiet har ennå ikke kommet for å se på dem.

Foto: Kjell Herning / NRK

SISTE NYTT

Siste meldinger