Hopp til innhold

Offentliggjør sms-ene til Norvik

Næringsminister Trond Giske mener kommunikasjonen med Telenors styreleder Harald Norvik har vært innenfor rammene som er lagt. Nå velger Giske å offentliggjøre sms-ene han har sendt til Norvik.

Trond Giske

Næringsminister Trond Giske møtte pressen i dag.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Styreleder i Telenor Harald Norvik sa på en pressekonferanse fredag at næringsminister Trond Giske skal ha utøvet et «utilbørlig press» mot hans person i forbindelse med salget av TV 2 til danske Egmont.

Harald Norvik

Harald Norvik mener seg utsatt for et press som går ut over det rimelige.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK
Trond Giske

Trond Giske sier han tar til etterretning at Norvik mener han ble utsatt for utilbørlig press.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

På pressekonferansen tidligere i dag sa Norvik at han hadde fått to sms-er fra Næringsdepartementet, der det stod at regjeringen skulle behandle salget av TV 2.

Her er sms-ene fra departementet til Norvik:

  • SMS 1: 7. januar kl. 13.52.:

«Takk. Vet du noe mer om tidsløp? Statsråden har bedt meg formidle at han fortsatt mener at det må finnes en løsning hvor TV2 ikke selges. Dette er forsterket av at de ansatte i a-pressen så klart går imot. Han ønsker å orientere regjeringens underutvalg. Og ber om at det ikke fattes noe vedtak om salg før som. Også er drøftet der fint om du kan kontakt meg. Mvh. (navn på embetsmann».

  • SMS 2: 7. januar kl. 14.23.

«Harald. Statsråden ønsker å presisere at når han ønsker å drøfte saken i regjeringen så er det ikke for å instruere, men for at regjeringen skal være orientert før noe vedtak er fattet. Han ønsker også formidlet i styret at informasjon i denne saken har vært dårlig håndtert og at en rask beslutning nå vil forsterke dette. Når statsministeren sier at R ikke har noen mening mener Giske det nettopp har sammenheng med at tidsløpet ikke har gitt tid til å drøfte saken».

(Red. anm: Dette har Næringsdepartementet offentliggjort. Ordlyden inneholder noen korrekturfeil).

Tar det til etterretning

Nå snakker Giske ut, for å forsvare seg mot Norviks anklager.

– De hadde vel behov for å rette opp en del av det inntrykket som er skapt om Telenor de siste dagene. Vi får ta til etterretning at Norvik føler presset har vært for stort, sier Trond Giske til NRK.

– At jeg er mot at TV2 selges til utlandet må være den minst avslørende nyhet denne uka, sier han.

– Det Norvik sier om at han opplever dette som et utilbørlig press, det får vi bare ta til etterretning at han mener, sier Giske.

Giske mener kommunikasjonen med Telenor har vært innenfor de rammene som er lagt.

– Det er fullt mulig å si vår mening, og samtidig være tydelig på at det er styret som tar beslutningene, sier Giske.

Han mener håndteringen av denne saken er i tråd med statens prinsipper for eierstyring.

– Det er innenfor disse prinsippene anledning for Næringsdepartementet som eierdepartement å ta opp forhold som selskapene bær vurdere, samtidig som man understreker at det er styret som tar beslutningen, sier Giske.

NETT-TV: – Denne saken har to tapere

Video Kyrre Nakkim om Trond Giske og TV2-saken

Kommentar: Kyrre Nakkim mener denne saken har to saker, TV2 og Trond Giske.

– Full tillit

Giske har åpent kritisert A-pressens salg av TV2 til danske Egmont, og har med det gått på tvers av både statsminister Jens Stoltenberg og LO-leder Roar Flåthen.

Statsminister Jens Stoltenberg sier i dag at han har full tillit til Trond Giske.

Giske vil ikke si når han sist snakket med Stoltenberg, men sier til NRK at han snakker med statsministeren flere ganger i uken.

– Jeg går ikke i detalj om når jeg snakker med statsministeren, jeg har kontakt med ham flere ganger i uken, sier Giske til NRK.

Trond Giske

Næringsminister Trond Giske på vei inn i NRKs studio på Marienlyst. .

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

AKTUELT NÅ