NRK Meny
Normal

Her er beslaget til politiet

Bildene viser noe av de store mengdene mobiltelefoner og datamaskiner politiet beslagla i en stor aksjon søndag. Våpen og narkotika ble også funnet og fem personer ble pågrepet.

Created by InfoDispatcher

Her er beslaget til politiet

Søndag gikk politiet til væpnet aksjon på Grønland i Oslo. Fem menn ble pågrepet og politiet beslagla blant annet et skytevåpen, flere datamaskiner og mobiltelefoner. Mange av varene som ble beslaglagt var Apple-produkter.

Bare i oktober ble over 100 personer ranet i Oslo. Politiet kan ikke si noe om beslaget kan settes i sammenheng med noen av de begåtte ranene.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Kobles ikke til ransbølge

Fem menn ble ikveld pågrepet i en væpnet politiaksjon på Grønland i Oslo. I leiligheten ble det funnet store mengder tyvegods.

Politiet pågrep fem personer i en bolig på Grønland hvor det ble beslaglagt mange mobiltelefoner og datamaskiner.

– Noe har vi allerede funnet ut kommer fra tyverier, men det er ganske mange beslag så det vil ta noe tid å få en fullstendig oversikt over hvor alt stammer fra. Foreløpig har vi ingen knytinger mellom beslaget og den pågående ransbølgen, sier politiadvokat Per Niklas Hafsmoe til NRK.no.

Politiadvokaten bekrefter at det ble beslaglagt våpen, men kan ikke tallfeste det store antallet mobiler og datamaskiner politiet tok med seg.

– Det ble funnet en rekke mobiltelefoner, iPader og annet elektronisk utstyr. Det ble også funnet narkotika og et våpen. Jeg kan på nåværende tidspunkt ikke si noe om antallet i beslaget eller hvilken type narkotika som ble funnet.

Les også: Fem menn pågrepet i væpnet aksjon

Les også: Mann ranet tiåring, ble selv slått ned

Les også: Ungdom har ranet 59 personer i Oslo på to uker

– Skriv ned serienummeret

Politiet rykket ut til en bolig på Grønland etter at de hadde mottatt meldinger om at en person var truet med våpen. Væpnet politi kom til stedet og fant altså store mengder elektronisk utstyr.

Beslag av mobiltelefoner og PC

FEM PÅGREPET: Politiet arresterte fem menn i aksjonen søndag.

Foto: Politiet / Politiet

Politiet vil nå gå gjennom alt utstyret for å sjekke om det stammer fra kriminell virksomhet.

– Det vi gjør nå er å gå gjennom og sjekker om noen av telefonene og det andre utstyret er meldt stjålet eller tapt. Jeg oppfordrer også publikum til å ha med serienummeret når de anmelder. Det vil gjøre jobben mye enklere å nøste i hvem som eier det, sier Hafsmoe.

Så sent som mandag formiddag var de på nytt i leiligheten for å hente ut mer av det beslaglagte materialet.

De fem personene som ble pågrepet er mellom 23 og 53 år gamle. De er foreløpig siktet for heleri og oppbevaring av narkotika. I tillegg er en av dem siktet for trusler.

Raner fikk bank

Ingen av de pågrepne er etnisk norske, men noen av dem har vært i kontakt med politiet tidligere. De pågrepne sitter fortsatt i arresten og vil bli vurdert fremstilt for fengsling senere i uken.

Bare i oktober registrerte politiet rundt 120 ran i hovedstaden. I noen tilfeller ble det også brukt vold. Tallene har ikke vært så ille siden 2010.

I flere av tilfellene er ranene begått av svært unge personer. En 10-åring er også blitt forsøkt ranet på Helsfyr i Oslo. Det endte med at den ene av to ranere ble skambanket og innlagt på sykehus med store skader.

Som et resultat av ransbølgen er det også opprettet en ransgruppe på Grønland politistasjon. Uavhengig av ranene den siste tiden er det også opprettet ti nye stillinger i oktober i seksjonen for lommetyverier. Det er nå 20 politibetjenter som jobber heltid med å fange lommetyver i Oslo.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger