Blei du lurt? Her er årets aprilspøker

Selv om mange av de store riksmediene valgte å droppe aprilspøken i år, er det fortsatt en del medier som holder på tradisjonen. Her er noen av dem.

Skjermdump av aprilsnarr 2015

APRILSNARR!: Mange medier holder fortsatt på tradisjonen med spøk på 1. april, selv om mange av riksmediene har valgt å la være.

Foto: Sivert Moe Winther / Skjermdump/collage

1). Vårt Land: Nytt prøveprosjekt på Sørlandet: Alterøl skal trekke flere folk til nattverd.

2). Adressa: Barnefotballkamper skal bli pengespill. En ny bettingnettside skal gjøre det mulig å satse penger og tippe resultatet på fotballkamper spilt av barn mellom 6 og 13 år.

3). BT: Brann Stadion blir fra nyttår hetende BT Arena. Det kommer frem i en historisk avtale som presenteres onsdag, ifølge avisa.

4). P4: Norske myndigheter ønsker kontakt med folk som kan høre en spesiell lyd. Den kan kun høres av personer med uvanlig høy intelligens, må vite.

5). Side 2: Møt drømmemannen- eller dama på toget.NSB legger inn sjekketjeneste i reiseappen etter ønske fra flere av sine reisende.

6). Avisa Nordland: Fem heldige bodøværinger kan få påspandert tur ut i verdensrommet

7). Ringblad: Walkabout-duoen Nils Wærstad og Ronny Kristoffersen skal hedres med egen statue i Hønefoss. Det anerkjente arkitektkontoret Trollhetta står bak forslaget til plass kunstnerisk utforming av statuen.

8). Dyreparken i Kristiansand informerer sitt publikum 1. april om at selveste kaptein Sabeltann er påkrevd redningsvest fremover. Det gjøres intet unntak for berømte pirater.

9). Fagbladet Sykepleien kunne 1. april informere om at sykepleierne fra nå av skal bruke fotside uniformer, slik at det skal gjøre det enklere for pasientene å skille dem fra leger, hjelpepleiere, fysioterapeuter og andre yrkesgrupper.

10). Google Maps har en aprilspøk av det lekende slaget der man kan spille Pac-Man i gatene man søker opp i karttjenesten.

11). Den britiske avisa The Guardian har like så godt en fortløpende nettartikkel der de skriver om de beste aprilspøkene verden over.

12). På vitenskapsfronten kan Forskning.no fortelle at forskere nå har funnet ut av drager faktisk fantes i virkeligheten, og at klimaendringene kan vekke nye til live.

13). Forskningsmagasinet Apollon melder at dagens banneord blir så fort utdatert at de må erstattes. En professor ved Universitetet i Oslo ber om folks hjelp til å samle inn nye banneord.

14). Atomforskerne ved Cern slo til med at de har funnet bevis for at «the force», best kjent blant Starwars-fans, eksisterer.

Mange av de store riksmediene som NRK, TV2, VG, Dagbladet og Aftenposten har valgt å ikke ha aprilspøk.

Også Fredrikstad Blad har sluttet med aprilspøk for to år siden, men sjefredaktør, René Svendsen, måtte likevel rykke ut og avvise i kommentarfelt at de hadde noen aprilspøk, da de publiserte denne nyheten.

Laster Twitter-innhold

Les også: Sterke reaksjoner på lokal bompengespøk

Hvilke aprilsnarr-spøker har du funnet i dag? Del dine i kommentarfeltet under!

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger