Hopp til innhold

Her er alt du trenger til valgvaken

Skal du på valgvake eller følge valget med familien eller vennegjengen? Med NRKs valgvakepakke blir valgkvelden enda mer spennende.

NRKs valgvakepakke

Erna eller Jonas? Eller kanskje en annen partileder er din favoritt? Uansett har NRK masken for deg.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

Valgvakepakke

Klarer du å spå utfallet av årets stortingsvalg?

Vil du se ut som din favorittpolitiker, eller trenger du bare litt underholdning mellom resultater og analyser på TV-skjermen?

Da bør du laste ned NRKs valgvakepakke og skrive den ut nå, så du har den klar til valgkvelden mandag.

Bingo og spill

I vår utskriftsvennlige PDF-fil finner du blant annet partiledermasker, quiz og tre spill til valgkvelden: «Valgnatt-bingo», «Hvem er hvem?» og «Gjett valgresultatet».

Bingobongene skrives ut til hver deltaker, som krysser av det som skjer og blir sagt på NRKs direktesending i løpet av kvelden og natten. NB! To av feltene må fylles ut av deltakeren før bingoen starter.

I spillet «Hvem er hvem?» klipper dere ut alle navneskiltene, og bretter dem sammen. Hver spiller trekker så ett kort og klistrer det til pannen uten å se på det. Spillerne får så stille ett ja/nei-spørsmål hver, i tur og orden. Førstemann som gjetter hvilken politiker de er, vinner.

Det følger også med en rekke politiker-fingerdukker som du kan bruke til å sette opp ditt eget politiske dukketeater, forklare barna politikk, eller bare til å danse rundt på bordet med.

Slik bruker du valgvakepakken

Dette må du huske på når du skriver ut valgvakepakken:

  • Det er syv ulike bingobonger i pakken. Skriv ut flere kopier av disse sidene, dersom dere blir flere på valgvaken
  • Quizen og «Gjett valgresultatet» er det bare ett eksemplar av i PDF-en. Skriv ut så mange kopier av disse sidene som du trenger
  • Tenk på miljøet – hvis du bare trenger én partiledermaske til din valgvake, trenger du ikke skrive ut hele pakken mange ganger.
Lysbakken

Partiledermaskene kan festes med en strikk eller holdes oppe med en pinne. Fest gjerne litt papp bak masken for å forsterke den.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

Så er det bare å stemme, finne fram snacks, skru på TV-en, åpne NRK.no og la valgnatten begynne.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger