Her danser «Gaypolisen»

Det er ikke så ofte man ser dansende politi i gaten, men tilskuere til homoparaden i Stockholm fikk gleden av nettopp dette synet.

HIGH FIVE! Politiet svingte seg i homoparaden i Stockholm lørdag.

Disse politimennene delte ut high fives og klemmer fremfor bøter lørdag.

40.000 mennesker deltok i Pride-paraden i den svenske hovedstaden lørdag, og gruppen som kaller seg «Gaypolisen» ble atter en gang en slager.

– Det er fantastisk å få være her, sa den dansende politimannen Göran Stanton på Expressens livesending.

– Viktig å være med

Göran Stanton har selv jobbet mye med hatkriminalitet. Han var også en av grunnleggerne for «Gaypolisen», Foreningen for homofile politi i Sverige.

Han mener det er viktig at politiet deltar på slike arrangementer.

– Det er viktig at vi kan disse spørsmålene, og det er viktig at vi innad i politiet ikke krenker hverandre og at vi tar hånd om ofrene på en god måte, sier politimannen til Expressen.

Foreningen fikk i 2014 blant annet gjennom at et regnbueflagg skulle heises utenfor Stockholm-politiets hovedkontor. De jobber også aktiv for å spre informasjon og gjøre det lettere for homofile å anmelde hatkriminalitet.

– Politiets arbeid er utrolig viktig, og man må jobbe aktivt med denne typen temaer, sier Stanton.

Noen politiske partier manglet

Kristendemokratene og Sverigedemokraterna var de eneste partiene som ikke hadde representanter i toget, melder Expressen.

Hjemme i Norge meldte flere KrF-ere seg ut av partiet, etter at partileder Knut Arild Hareide deltok i toget.

OSLO PRIDE PARADE

FIKK KRITIKK: Flere medlemmer av KrF likte ikke at partileder Knut Arild Hareide deltok i den norske paraden for å vise støtte til Orlando-ofrene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det var angrepet på en homseklubb i Orlando få dager før, der 49 mennesker ble drept og over 50 såret, som fikk Hareide til å delta.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger