Her barker gjengmedlemmene sammen før skytingen

Foran sjokkerte utelivsgjester startet flere personer med tilknytning til det kriminelle gjengmiljøet en voldsom slåsskamp i Oslo sentrum. – Det var utklassing i antall fra dem som angrep, sier et vitne.

Videoen viser masseslagsmål på utestedet Mona Lisa i Oslo sentrum. Kort tid senere ble flere skudd avfyrt.

VIDEO: Her barker et titalls personer sammen før skytingen på restauranten Mona Lisa i Oslo sentrum.

Fire menn i 30-årene, alle kjente gjengkriminelle ifølge politiet, er siktet etter at det ble avfyrt skudd ved utestedet Mona Lisa i Oslo sentrum natt til søndag. Vitner på stedet forteller om et voldsomt slagsmål i forkant av skytingen.

– Det var voldsomt. Det så ut som det var 8 til 10 personer i gjeng som angrep to stykker. Det var utklassing i antall, sier en mann som var på stedet til NRK.

Mannen begynte å filme slåssingen, som eskalerte raskt. Videoen viser flere personer som sparker og slår, og kaster stoler og glass.

– Han ene av de to som ble angrepet fikk fire-fem stykker på seg. Etter det ble han dratt inn på utestedet av kompisen. Noen andre løp etter, og det var da det ble løsnet skudd, sier vitnet til NRK.

Mannen sluttet å filme like før skuddet ble avfyrt, men ble også vitne til selve skytingen. Ifølge politiet skal det har blitt avfyrt to skudd ved ettiden natt til søndag.

– Kjente gjengkriminelle

De fire som er pågrepet er ifølge kjente gjengkriminelle. Tre personer ble skadd, to av disse fikk behandling for kutt – eller knivskader.

– Tre er siktet for legemsbeskadigelse og en for politivold. Alle er kjente gjengkriminelle. De er norske statsborgere med pakistansk bakgrunn, sa Torstein Holand, leder av avdelingen for spesielle operasjoner i Oslo politidistrikt, til NTB etter hendelsen.

Til NRK sa Holand at det dreier seg om en pågående konflikt blant kjente folk i gjengmiljøet, som politiet har fulgt ekstra nøye med på det siste året.

Ingen ble truffet av kulene, som ifølge politiet ble skutt utenfra og inn på utestedet.

Store politistyrker rykket ut etter at det ble avfyrt skudd på et utested i Grensen i Oslo sentrum

Store politistyrker rykket ut etter at det ble avfyrt skudd på et utested i Grensen i Oslo sentrum.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Pågrepet natt til søndag

Politiet pågrep etter hendelsen først en mann de mistenker var personen som skjøt, mens de tre som ble skadd, ble pågrepet noe senere. Den mistenkte ble tatt med skytevåpenet på seg, men politiet kan ikke opplyse hva slags våpen det er snakk om.

Det er foreløpig uklart om de siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag. NRK har vært i kontakt med Oslo politidistrikt, som foreløpig ikke ønsker å kommentere saken.

Den pågående konflikten har bakgrunn i flere alvorlige forhold, både den siste tiden og flere år tilbake, sa Torstein Holand i Oslo politidistrikt til NRK søndag,

– Politiet har hatt nær dialog med disse personene, og forsøkt og roe dette ned. Vi har gitt klar beskjed til dette miljøet om at skyting i det offentlige rom ikke aksepteres. Hvorfor dette eskalerte, vet vi ikke, sier Holand.

Store politistyrker rykket ut etter at det ble avfyrt skudd på et utested i Grensen i Oslo sentrum

Ifølge et vitne på stedet skal mellom åtte og ti personer ha angrepet to personer.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Laster kart, vennligst vent...

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger