NRK Meny
Normal

Politi-leiligheter i elendig forfatning

Denne leiligheten er en av 15 som leies ut til ansatte i Oslo politidistrikt. Vedlikeholdet har vært så dårlig at flere av leilighetene er helsefarlige.

Justisdepartementet eier leilighetene i et borettslag i Oslo, som Oslo politidistrikt administrerer utleie av.

Flere av leilighetene har de siste årene stått tomme. Hovedårsaken at de er dokumentert å være helsefarlige, og dermed ubeboelige, skriver Politiforum i nummeret som utgis på fredag.

Rottereiret

Leilighetene har blitt leid ut til blant annet politistudenter, medarbeidere som trenger en midlertidig leilighet og folk som flytter hit og derfor trenger et sted å bo.

Flere av dem som har bodd i leilighetene, som ligger i Rådyrveien i Oslo, kaller dem rottereiret.

– Jeg valgte å flytte ut av fordi leiligheten bar preg av mugglukt, og badet hadde både råte- og kraftige fuktskader. Inneklimaet var så dårlig at jeg sov dårlig om natten og våknet opp med hodepine neste dag, sier en av politimennene som har bodd i en av leilighetene det siste året til Politiforum.

Han mener at standarden på hans leilighet var så dårlig at det var helseskadelig å fortsette å bo der. Derfor valgte han nylig å flytte ut og kjøpe egen leilighet.

Står tomme og forfaller

Mellom tre og fem av de 15 leilighetene har stått tomme siden 2005.

Oslo politidistrikt prøvde da å henvende seg til Politidirektoratet (POD) med ønske om å selge en av leilighetene, og deretter bruke pengene på å pusse opp de andre leilighetene.

Svaret fra POD var at de vurderte å fremme dette forslaget til Justisdepartementet, som står som eier og derfor må selge leilighetene. POD svarte at de trengte en begrunnelse for å fortsette ordningen.

Oslo politidistrikt svarte på dette, men så stoppet saksbehandlingen opp.

Departementet beklager

Justisdepartementet har ikke ikke fått noe mer informasjon om denne saken siden et møte i 2005. Ingenting har skjedd, før nå.

– Det har kommet gjennom at leilighetene skal selges, det ligger i statsbudsjettet for 2010. Leilighetene skal selges slik som de står nå - og alle vil være solgt i løpet av et år, forteller administrasjonssjef Åge Sandvik til NRK.no.

Dermed er saken endelig løst. Men Justisdepartementet innrømmer at dette har tatt forlang tid.

– Vi beklager at det har tatt så vidt lang tid å fatte en avgjørelse i saken. Beslutningen om salg kunne ha vært foretatt tidligere, sier Evelyn Skarnes avdelingsdirektør i Politiavdelingen til Politiforum.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger