Hele Danmark kan bli rødt

FHI anbefaler å innføre innreisekarantene for Sjælland og Nordjylland i Danmark. Dermed ligger det an til at hele Danmark blir rødt fra lørdag.

Skagen

SKAGEN: Ferieturen til Danmark må etter all sannsynlighet utsettes om du ikke orker karantene etter lørdag 19. september.

Foto: Halvard Alvik / NTB

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Kartet er allerede rødt i Midtjylland, Syddanmark, og Hovedstadsregionen med Bornholm i sist oppdaterte reiseråd. Nå anbefaler FHI at også de to siste danske regionene, Sjælland og Nordjylland, blir røde.

Den endelige beslutningen tar regjeringen i løpet av uken. Endringene vil gjelde fra midnatt natt til lørdag 19. september. Så langt har regjeringen vedtatt alle reiseråd fra FHI.

Dermed blir det etter all sannsynlighet karantene om du skal hjem fra Danmark etter lørdag.

FHI anbefaler at også Estland blir rødt.

Gule og røde regioner og land uke 38

Gule og røde regioner i land, uke 38, hvis regjeringen tar FHIs anbefalinger til følge.

Foto: Helge Carlsen

Polen fra rødt til gult

FHI mener regjeringen nå kan fjerne innreisekarantenen for Polen. Der har smittetallene sunket og ligger nå på 19,2 smittede per 100.000 innbygger de siste to ukene.

Det er likevel viktig å følge med på situasjonen i Polen og importert smitte fra Polen, på grunn av mye reising mellom landene, mener FHI.

Også for Island og Liechtenstein anbefaler FHI å fjerne innreisekarantenen.

Svenske regioner mot gult

Det er betydelig nedgang i smittetallene i to svenske regioner, og innreisekarantene for Kalmar og Blekinge anbefales fjernet.

Også innreisekarantene for regionen Kajanaland i Finland kan fjernes, mens regionen Sør-Savonia bør bli rødt, mener FHI.

Status Norge

Sist oppdatert: 22.09.2020
676
Siste uke
21
Innlagt
267
Døde

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger