Hopp til innhold

Hovedmistenkt i hasjnettverk utlevert til Norge

Mannen som mistenkes å stått bak et omfattende hasjnettverk i Norge, er utlevert fra Thailand og blir nå varetektsfengslet her hjemme.

Pågriper nordmann i Thailand

Thailandsk politi bisto norsk politi med å pågripe den antatte hovedmannen i hasjnettverket.

Foto: Politiet/Kripos

NRK omtalte hasjnettverket første gang i april i år. Politiet har pågrepet en rekke personer som knyttes til nettverket som har forgreininger til utlandet.

Opprullingen startet da norsk politi fikk et tips fra dansk politi i 2012.

Dansk politi etterforsket danske borgere, som de mente sto for transport av narkotika fra Spania, gjennom Europa og til Norge. Kripos begynte da å etterforske det man mente kunne være et mottaksapparat i Norge.

I opprullingen her hjemme beslagla politiet over 500 kilo hasj og tre millioner kroner i kontanter.

Hedmark-mann sentral

Politiet mener en del av smuglerpengene er plassert i en dyrere eiendom i Thailand. En mann fra Hedmark, som skal være eieren av huset, satt inntil nylig i arrest hos thailandsk politi.

– Den hovedmistenkte har sittet anholdt i Thailand siden slutten av januar. Via bistand fra thailandske kollegaer har vi nå fått ham utlevert til Norge. Han er nå varetektsfengslet for fire uker, sier politiadvokat Espen Hanken i Kripos til NRK.

Også en av de andre siktede i saken, som har vært i skjul i Thailand, er nå pågrepet og utlevert.

– Det er fortsatt en svært omfattende etterforskning. Den omfatter et tjuetalls siktede, og vi tror saken omfatter langt større mengder narkotika enn det som er avdekket, sier Hanken.

Hemmer distribusjonen

Hasjen nettverket har distribuert skal stamme fra Marokko, og ha blitt fraktet til Spania. Derfra mener politiet den er blitt transportert med vogntog nordover i Europa, opp til Danmark og videre til Norge.

– Vel så viktig som størrelsen på beslaget er det at vi har rammet et nettverk som står bak innføring og distribusjon over en lengre tid i flere land, sa Reidar Bruusgaard, etterforskningsleder i Kripos til NRK da saken ble kjent.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger