Harnes varetektsfengslet i fire uker

Politiet fikk rettens medhold i å varetektsfengsle Lars Harnes i fire uker med brev-, besøks og medieforbud.

Ane Evang og Anja Karin Hellander

FENGSLES: Politiadvokat Ane Evang (t.h.) fikk medhold i at Harnes må sitte fengslet i fire nye uker. Her sammen med Harnes' advokat Anja Hellander.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Harnes møtte selv i fengslingsmøtet i formiddag, men nektet straffskyld for å ha skulle inngått drapsforbund.

Politiet mener Harnes hadde planer om å drepe Imran Saber, kjent som «Onkel Skrue» i det kriminelle miljøet.

Ba om løslatelse

Harnes' forsvarer Anja Hellander sa etter fengslingsmøtet at hun mente det ikke forelå skjellig grunn til å fengsle klienten hennes.

Hun reagerer også på at Harnes allerede har sittet fire uker i varetekt uten de restriksjonene politiet nå vil pålegge ham.

– Dermed blir han i praksis satt i isolasjon. Han har allerede sittet varetektsfengslet i fire uker uten restriksjoner. Så han har hatt mulighet til å kommunisere med omverdenen, sier Hellander til NRK.

Gjentakelsesfare

Harnes skal ha blitt pågrepet i Sabers garasje og hatt finlandshette på seg under en motorsykkelhjelm da han ble tatt.

I tillegg skal han, ifølge NRKs opplysninger, ha hatt stoff fra nylonstrømper, lateks og teip på kroppen, noe politiet mener var for å unngå DNA-spor.

Hellander sier dette ikke har vært et tema i hennes samtaler med klienten.

Politiadvokat Ane Evang mener Harnes må holdes fengslet på grunn av gjentakelsesfare og fordi det kan bli aktuelt å pågripe flere.

I kjennelsen har retten lagt vekt på at Harnes' påkledning, fremkomstmiddel og at han var bevæpnet da han ble pågrepet. Retten finner at det er skjellig grunn til mistanke.

Retten mener sakens art og Harnes' kriminelle fortid er grunn til å frykte at han vil forspille bevis dersom han blir løslatt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger