NRK Meny
Normal

Hareide: – Angrer ikke på Sandberg-reaksjonen

NYDALEN (NRK): To uker etter Per Sandbergs frontalangrep på KrF, møttes han og partileder Knut Arild Hareide. – Vi hadde gode politiske diskusjoner, men det er noen spørsmål vi er uenige om, sier Hareide.

Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide 17.09.13

Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide sier regjeringssamarbeidet er noe de ønsker å fortsette, men at de fire partiene må bli bedre på å inkludere hverandre.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Statsministeren inviterte i dag de fire borgerlige partiene til Nydalen, hvor samarbeidet startet for halvannet år siden, for å diskutere klimaet mellom dem.

– Vi møtes jo jevnlig, men det var nyttig å samle hele partiledelsen i dag. KrF er trygg på samarbeidet vi står i, men vi har sett at vi kan få til dette enda bedre, og det har jeg stor tro på at vi skal få til. Det tar tid å bygge samarbeid, sier KrF-leder Knut Arild Hareide etter samarbeidsmøtet tirsdag ettermiddag.

Tar selvkritikk

Partiene kommenterte både før og etter møtet at samarbeidsklimaet mellom dem er godt, men at det kan bli bedre.

KrF-lederen trekker fram på pressekonferansen i etterkant at også KrF og Venstre kan bli bedre på å informere og inkludere regjeringen.

– Vi har gjort oss noen erfaringer om hvordan vi kan gjøre ting litt annerledes. Men det går alle veier, ikke bare fra regjeringen til Venstre og KrF, men også fra vår side, sier Hareide.

Angrer ikke på reaksjonen

I dag var også første gang Hareide møtte Frp-nestleder Per Sandberg, etter at Sandberg beskyldte KrF for å ha ansvaret for massedrap og massakrering.

– Den saken opplever jeg at Siv Jensen har ryddet opp i. Nå har vi gått videre og i dag hadde jeg gode politiske diskusjoner med Per Sandberg. Men det er noen spørsmål vi ikke er enige om, sier Hareide.

– Angrer du på reaksjonen i Dagsnytt 18?

– Jeg tror det var en naturlig reaksjon fra min side og det angrer jeg ikke på, det er sånn jeg er som person. Men jeg trodde jeg skulle få en reell beklagelse i Dagsnytt 18, og det opplevde jeg at jeg ikke fikk, sier Hareide.

En svært kortfattet Per Sandberg forsøkte å snike seg ut fra møtet i Nydalen etter pressekonferansen, men ble tatt igjen av pressen:

Per Sandberg får spørsmål om forholdet til Knut Arild Hareide etter møtet i ettermiddag

Grande: – Tjener på samarbeidet

Venstre-leder Trine Skei Grande var også fornøyd etter dagens møte, som tok fem og en halv time.

Hun understreket at Venstre ønsker å være i regjeringssamarbeidet.

– Jeg syntes vi har en åpen og ærlig tone mellom oss, som er viktig for å styrke samarbeidet fremover. Venstre er også klar over at det er i dette samarbeidet vi får mest uttelling på våre saker. Det er for eksempel sånn vi får levert en mye mer offensiv klimapolitikk enn vi har sett tidligere, sier Grande.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger