NRK Meny
Normal

Hareide til Brende: – Hva tenker du om at Trump kan bli president?

Det ble munter stemning i Stortingets spørretime da Knut Arild Hareide spurte utenriksministeren om synet på Donald Trump.

Knut Arild Hareide benyttet spørretimen til å spørre Børge Brende om hva han synes om at Donald Trump kan bli den neste presidenten i USA.

Flyktningstrømmen og migrasjonsutfordringer var et sentralt tema under spørretimen på Stortinget onsdag, og hva Norge kan bidra med for å avhjelpe situasjonen sørover i Europa. KrF-leder Knut Arild Hareide tok opp nominasjonsvalget i USA, der Donald Trump ser ut til å bli kandidaten på republikansk side.

– Dette er til dels den samme debatten som også preger den amerikanske valgkampen, med et litt annet bakteppe. Det er noen i den amerikanske valgkampen som ikke vil bidra til en løsning. Når vi nå ser nattens valgresultat er mitt spørsmål til utenriksministeren; hva tenker han om at Donald Trump kan bli den neste presidenten i USA? spurte Hareide.

Trump har blant annet foreslått en å sette opp en mur mot grensa til Mexico for å forhindre ulovlig innvandring.

Vil ikke ha synspunkter

– Jeg trodde at de utfordringene vi sto oppe i nå i Europa komplisert nok i seg selv. Når vi nå skal fakturere inn de amerikanske primærvalgene, så løfter vi det til et enda høyere nivå når det gjelder kompleksitet, svarte Brende.

– Som representanten Hareide vet inderlig godt, så er det ikke klokt av en norsk utenriksminister å ha synspunkter på ulike kandidater og en demokratisk prosess som foregår i et annet land. Dette er ikke hvilket som helst land, det er vår nærmeste allierte. Jeg følger valgkampen nøye og vi er selvsagt klare til å samarbeide godt også med den neste administrasjonen.

Nok var nok

Da var tiden ute og stortingspresident Olemic Thommessen dunken klubben i bordet.

– Da var vi ferdig med det, sa han til høy latter fra stortingssalen.

Donald Trump vant natt til onsdag sju nye delstater og seiler fram mot å bli republikanernes presidentkandidat.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger