NRK Meny
Normal

Hareide støtter KrFs nestleder

Knut Arild Hareide gir sin støtte til KrFs nestleder Inger Lise Hansen, som i helgen foreslo å avskaffe noen av Kristelig Folkepartis hjertesaker.

Knut Arild Hareide og Inger Lise Hansen, KrF

Knut Arild Hareide og KrFs nestleder Inger Lise Hansen.

Foto: Holm, Morten, Morten Holm / SCANPIX

I helgen gikk nestleder Inger Lise Hansen til angrep på sitt eget partis politikk . Hun vil ha en slutt på partiets ensidige støtte av Israel, hun sier ja til homofile ekteskap og vil ha vinmonopol i alle landets kommuner.

For dette fikk Hansen kritikk av flere KrF-ledere . Flere mener hun er illojal mot partiet og partileder Dagfinn Høybråten.

- Modig politiker

Nestlederen får nå støtte av tidligere KrF-nestleder og miljøvernminister, nå stortingsrepresentant, Knut Arild Hareide.

Knut Arild Hareide

Knut Arild Hareide (KrF).

Foto: Odd Rømteland / NRK

- Jeg synes Inger Lise Hansens utspill i Aftenposten er uproblematisk. Jeg opplever henne som en særdeles dyktig og modig politiker, som tør å løfte politiske debatter. Jeg er ikke enig med henne i alt, men jeg setter pris på at vi får de politiske debattene, sier Hareide til NRK.

- Vi må tåle å kunne diskutere ting etter et valg som har vært særdeles skuffende for KrF, og det er jeg villig til å være med på. Jeg synes Inger Lise Hansen gjør dette på en god måte, fortsetter han.

Han mener Hansen har sin fulle rett til å si sin mening i offentligheten.

- Hun er også dyktig til å ta opp ting internt. Hun er tydelig i media, men enda tydeligere internt i partiet, sier Hareide.

Både enig og uenig

Hareide sier han er enig i noen av Hansens synspunkter, men støtter henne ikke i alle punktene.

- Jeg er enig at KrF må se på bekjennelsesparagrafen. Kanskje partiet heller bør ha en lojalitetsparagraf som går på de kristne grunnverdiene, sier Hareide.

Hareide sier også ja til EU, men han vil følge partiprogrammet, og si nei dersom spørsmålet kommer opp i Stortinget.

- Jeg er uenig når Hansen sier at vi har en ubalansert Israelspolitikk. Det å flytte ambassaden til Jerusalem har vi med i partiprogrammet, men det er ikke aktuellt før en fredsavtale er på plass, sier Hareide.

Hareide sier har ikke konkludert med hva han mener om borgerlig vigsel av homofile ekteskap.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger