Hareide skeptisk til å avgradere hemmelig rapport

Det er opp til KrF om Riksrevisjonens hemmeligstemplede rapport om terrorsikring skal offentliggjøres. Men partileder Knut Arild Hareide er skeptisk.

KrF-leder Knut Arild Hareide under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.

KrF og Knut Arild Hareide kan sikre regjeringen flertall mot å avgradere rapporten.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Flertallet i kontroll- og konstitusjonskomiteen vil at Stortinget skal overprøve regjeringen og offentliggjøre rapporten om terrorsikring.

Regjeringspartiene er mot forslaget, men trenger støtte fra KrF for å sikre flertall. Dermed er utfallet av saken avhengig av hva KrFs stortingsgruppe lander på i et møte i ettermiddag.

– Det sitter nok langt inne å gå til å avgradere rapporten. Vi er bekymret for hva det vil føre til fremover, hvis Stortinget skal avgradere regjeringens rapporter, sier partileder Knut Arild Hareide til NRK.

Han omtaler informasjonen i rapporten som «alvorlig», men dersom Stortinget skal overprøve regjeringen i saken, trengs det en særlov. Det er konsekvensene av et slikt skritt KrF-lederen frykter.

– Vi har tilgang til denne informasjonen og har stilt spørsmål om hvorfor den skal være hemmelig. Det spørsmålet må gå til regjeringen, sier Hareide.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger