Hopp til innhold

Hareide nekter å svare på Støres flørt

ARENDAL (NRK): KrF-leder Knut Arild Hareide vil verken svare på Jonas Gahr Støres (Ap) flørt eller om avstanden til Frp er blitt større. Selv om partiet ligger lavt på målingene, holder han fast ved plan A: et samarbeid med Høyre og Venstre.

Knut Arild Hareide om regjeringssamarbeid i politisk kvarter

Se KrF-leder Knut Arild Hareide i Politisk valgkvarter i Arendal.

KrF vil som Venstre aller helst danne regjering sammen med Høyre, og uten Fremskrittspartiet.

Men med Venstre under sperregrensen og KrF på 5,0 prosent i NRKs siste partibarometer, virker sjansene for det små.

– Vi går til valg for å lykkes. Det vil være mange spørsmål om eventualiteter som vi ikke kommer til å svare på. Hva sier vårt vedtak? Jo, at vi ønsker en sentrum-høyre-regjering med Erna Solberg som statsminister, sier Hareide.

Vil ikke flørte

I Politisk valgkvarters partilederutspørring ble Hareide utfordret på at Jonas Gahr Støre (Ap) holder døren åpen for å samarbeide med KrF, dersom Hareides bønn om en blågrønn regjering ikke blir hørt.

Han vil imidlertid verken flørte tilbake, eller diskutere et samarbeid med Ap.

– Mange sier Støre flørter med deg. Er det ikke grenser for hvor lenge man kan flørte med noen som egentlig vil ha noen andre?

– Vi går til valg på å lykkes med en regjering med sentrum og Høyre. Hvis vi ikke lykkes med det, skal vi gjøre det vi kan for å søke politisk gjennomslag, og mest sannsynlig i opposisjon, gjentar Hareide.

Dårlig oppslutning

Den siste tiden har det gått hett for seg mellom Hareide og Frps Sylvi Listhaug, etter at Listhaug anklagde Hareide for å «sleike (imamer) oppetter ryggen». Men heller ikke avstanden til Frp, som KrF i dag samarbeider med, ønsker Hareide å kommentere.

– Jeg syns ikke det er interessant. For vi har gjort et vedtak på at vi ønsker en regjering med Høyre og sentrum, med Erna Solberg som statsminister, svarer han.

– Skjønner du at dette er litt vanskelig for velgerne å forstå?

– Jeg tror de forstår veldig godt hva som er vårt ønske, hva vi går til valg på, sier Hareide.

Ifølge UiO-professor Bernt Aardal går KrF mot sitt dårligste valg noensinne.

Laster innhold, vennligst vent..

AKTUELT NÅ