NRK Meny
Normal

Har tatt to aborter og angrer ikke

– Jeg er så glad jeg bor i land der jeg får bestemme selv, sier trimdronning og blogger Kari Jaquesson. Hun har tatt abort to ganger, og sier hun aldri har angret.

Kari Jaquesson

– Fastleger som ikke vil henvise kvinner til abort, får finne seg en annen jobb, sier Kari Jaquesson.

Foto: Kirsti Haga Honningsøy / NRK

– Jeg var i begynnelsen av 20-årene og det passet bare ikke å bli mamma da, så valgte å avbryte svangerskapet. To ganger skjedde det, og jeg har aldri angret. Tvert imot har jeg mange ganger tenkt at "Herlighet, så glad jeg er for at jeg bor i et land der jeg selv kan få bestemme når og om jeg skal bli mamma". Senere valgte jeg å få barn, og jeg ble en super mamma, sier Kari Jaquesson, kjent trenerguru og trimblogger.

Ber fastleger bytte jobb

Temaet engasjerer Jaquesson på den internasjonale kvinnedagen. Hun har også fulgt debatten om hvorvidt fastleger her i landet skal ha retten til å reservere seg mot å henvise kvinner til abort.

– Fastleger som ikke gjør dette, må være så snill å finne seg en annen jobb med en gang. De har inngått en kontrakt og de får penger fra vår felleskasse. De bryter avtalen, når de nekter kvinner lovfestede rettigheter, sier hun.

Her er hun helt på linje med Helse- og omsorgsdepartementet. I i oktober sendte de ut et rundskriv hvor de slår fast at fastleger ikke kan reservere seg mot å utføre oppgaver som strider mot legens egen samvittighet.

– Hvis man er pasifist, kan man ikke jobbe som politi. Hvis man nekter å gi blodoverføring, kan man ikke være kirurg. Hvis man nekter pasienter prevensjon eller henvisning til abort, kan man ikke være fastlege, sa statssekretær Robin Kåss den gangen.

– Kirkens krig mot fattige kvinner

Jacquesson er litt usikker på hva hun kan si om den katolske kirken uten å hisse seg opp.

– Det er utrolig hvordan de driver en systematisk krig mot kvinner og da særlig mot fattige kvinner. For det er klart at de rike alltids kan dra til et annet land der abort er lovlig, men de fattige kan ikke det. Og i mange land dør kvinner som en direkte følge av denne galskapsopplegget fra den katolske kirken, avslutter Jaquesson.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger