Har pleiet kontakten i 20 år

Det nyutnevnte barneombudet besøkte Manuela Ramin-Osmundsen og hennes mann i Paris.

Ida Hjort Kraby Manuela Ramin-Osmundsen
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Striden rundt likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsens utnevnelse av barnembud Ida Hjort Kraby fortsetter.

Ramin-Osmundsen bekrefter overfor NRK at hun og mannen hennes har hatt besøk av Ida Hjort Kraby og eks-mannen hennes i Paris. Dette var mens hennes mann Terje Osmundsen jobbet for et fransk firma.

- Dette var et kort besøk, sier Ramin-Osmundsen.

Hør:  Ramin-Osmundsen om nære forhold

Har pleiet kontakt i 20 år

Manuela Ramin-Osmundsen har stått fast på at hun og Ida Hjort Kraby ikke er venner, men bekjente. Men likevel har Ramin-Osmundsen og det nyutnevnte barneombudet pleiet jevnlig kontakt i nærmere 20 år. Kontakten ble opprettet i årene mellom 1988 og 1991. Ramin-Osmundsen flyttet til Norge i 1991.

Bekjentskapet med Hjort Kraby ble styrket via et juristnettverk med jenter fra begynnelsen av 90-tallet. I denne perioden jobbet mannen til likestillingsminsteren i NHO.

Juristnettverket har møttes jevnlig i alle årene siden 90-tallet - gjerne månedlig. Samlingene foregikk på Kaffistova i Oslo sentrum. Men kvinnene i nettverket har også hatt samlinger hjemme hos hverandre. Her tok de gjerne med seg ost og brød for å dele under de hyggelige sammenkomstene. Nettverket er på rundt 20 kvinner, men av og til kan det være flere eller færre som møtes.

- Møtte uregelmessig

Likestillingsminsteren sier til NRK at hun i begynnelsen møtte jus-nettverket uregelmessig fordi hun ikke snakket godt norsk og følte at hun ikke behersket fullgode juridiske samtaler på norsk. Men etterhvert møtte også Ramin-Osmundsen mer regelmessig i nettverket, gjerne tre til fire ganger i året.

Etter hvert fikk medlemmene barn og regelmessigheten avtok. Ramin-Osmundsen viser til at møtene har manglet regelmessighet de siste fem-seks årene.

- Hva snakker dere om?

-Vi snakker om forskjellige ting. Blant annet jus og ulike temaer. Enkelte ganger kan det være utfordringer i jobben. Og som alle andre snakker vi også om hvordan det går ellers, sier Ramin-Osmundsen.

Likestillingsminsteren sier også nå at hun har vært på bursdagsselskap hos Ida Hjort Kraby. Selskapet fant sted på Theatercaféen i Oslo da Hjort Kraby fylte 47 år.

- Jeg stakk innom, bekrefter Ramin-Osmundsen overfor NRK.

Møttes i Lofoten

I går innrømmet Ramin-Osmundsen overfor NRK at hun besøkte det nyutnevnte barneombudet på en hytte i Lofoten. Besøket fant sted da Kraby var tilsatt som dommerfullmektig i Lofoten sorenskriverembete i perioden 1990 til 1993. Da var Hjort Kraby gift med Anders Christian Stray Ryssdal, som er en bekjent av Terje Osmundsen (Manuela Ramin-Osmundsens ektemann).

-Vi drakk kaffe sammen, sier Ramin-Osmundsen.

Tidligere har det også kommet fram at de har vært på private fester hos hverandre.

Les også:   - Eg kjem ikkje til å trekkje meg

Les også: Stortinget blander seg inn

Les også: - Statsråden bør vurdere stillingen

Se i nett-tv: Stoltenberg støtter Ramin-Osmundsen

Se i nett-tv: Stoltenberg støtter Ramin-Osmundsen

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger