NRK Meny
Normal

Håper på budsjettløsning i morgen

– Jeg ser mållinja og håper på løsning i morgen, sier KrF-leder Knut Arild Hareide etter et avgjørende gruppemøte med partiet onsdag ettermiddag.

Skei Grande og Hareide

Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide har i ettermiddag møtt partigruppene sine og fått klarsignal for en sluttspurt i forhandlingene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Etter tre uker med budsjettforhandlinger fikk gruppene til KrF og Venstre onsdag endelig presentert noe håndfast å ta stilling til.

– Jeg ser mållinja. Ikke i kveld, men forhåpentligvis når vi den i morgen, sier Hareide.

Han var optimistisk før møtet med resten av partiet og hadde også gode nyheter med seg ut igjen.

– Jeg har fått en del tydelige signal, jeg synes det er et godt møte vi har lagt bak oss.

– Har det kommet nye krav fra gruppa?

– Nei. Det er akkurat den samme helheten. Jeg vil si at KrF har vist vilje til å se på løsninger som gjør at vi kan få til en enighet, sier Hareide som understreker at regjeringspartiene er klar over at de fortsatt må strekke seg litt lenger før de er i havn.

– Regjeringa avgjør tempoet

Etter en drøy time hadde Hareide dermed fått det avgjørende godkjentstempelet for å gå videre. For Venstre satt det lenger inne.

– Det er fordi det er en gjeng som snakker så mye, var Venstre-leder Trine Skei Grandes forklaring på det snaut tre timer lange møtet.

– Det var et veldig konstruktivt og bra møte. Det fine er at vi er veldig samlet på hva som er det viktige for oss. Nå har jeg et klart budskap på hva vi må ha i boks for at regjeringa skal få flertall for budsjettet sitt.

– Tror du som Hareide på en løsning i morgen?

–– Det er fortsatt en god del jobb å gjøre, men jeg ser i alle fall nå hvor vi må hen hvis regjeringen vil ha et flertall. Det er regjeringen som avgjør tempoet, mener Skei Grande.

– Tro gjør man i kirka

Jobben fortsetter først i morgen for de fire samarbeidspartiene. Neste budsjettmøte blir torsdag kl. 12.30, får NRK opplyst fra Frps parlamentariske leder, Harald Tom Nesvik.

– Det er også min eneste kommentar.

– Tror du at dere kan komme i havn i morgen?

– Tro er noe man gjør i kirka, svarer Nesvik.

Heller ikke Høyres parlamentariske leder, Trond Helleland, ønsker å utdype hva slags progresjon han ser for seg før helga.

– Jeg håper det samme som Knut Arild, det kan jeg si, sier Helleland til NRK.

Dersom partene ikke kommer til enighet i løpet av morgendagen eller fredag, må finansdebatten torsdag den 27. november utsettes.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger