Håper OL-nei fører til endring

– IOC har vendt det døve øret til, og stiller helt forferdelige krav som ikke hører hjemme i Norge, sier Harald T. Nesvik, parlamentarisk leder i Frp.

Debatten på NRK1 om OL-nei

Dagen etter Norges nei til Oslo-OL møtes partene på direkten i NRKs Aktuelt-studio. Allerede nå strømmer gjestene til. Se sendingen fra kl. 20.30.

Onsdag kveld avgjorde Høyres stortingsgruppe at det var for stor splittelse i folket til at de kunne anbefale regjeringen å støtte et OL i hovedstaden. Dermed trakk Oslo kommune søknaden om statsgaranti, til manges store skuffelse.

Slopestyle-utøver Alexander Aurdal er en av dem som er skuffet. Han deltar i dagens NRK-debatt.

Aleksander Aurdal i Sotsji

Aleksander Aurdal smiler under i OL i Sotsji. Han er skuffet over at Norge ikke tar OL på hjemmebane.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Som idrettsutøver synes jeg det er litt trist, og jeg har noen spørsmål jeg gjerne vil stille. Det blir spennende å høre hva folk har å si, sier Aurdal til NRK.

– Vi hadde håpet på en ny arena for å vise frem vinterlandet Norge, som har veldig mange flinke utøvere, sier slopestyleutøveren.

Rigmor Aserud, stortingsrepresentant for Ap sier hun var veldig overrasket over tidspunktet beslutningen kom:

– Det var sterke signaler fra Høyre om at det var ja-flertall i gruppen deres, sier Rigmor Aaserud, stortingsrepresentant Ap på vei inn til NRK Debatten.

Skepsisen til pengebruken og IOCs luksuriøse krav skal ha blitt utslagsgivende for mange. IOC svarte med å beskylde Norges søkerkomité for å servere norske politikere en «rekke halvsannheter», som årsaken til at OL-søknaden ble kastet.

IOC-president Thomas Bach hevder overfor NRK «at ting har blitt funnet opp.»

– Må gå i seg selv og endre stil

Harald T. Nesvik (Frp)

– Jeg håper denne prosessen har medført at de blir nødt til å gå i seg selv og endre stil, sier Harald T. Nesvik, parlamentarisk leder i Frp til NRK.

Foto: Siv Sandvik / NRK

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) sier han er forundret over at detaljer i IOCs kravliste ble en så stor sak nå.

– Dette har vært åpent siden februar, men det som ikke tålte dagens lys, er et problem for IOC, sier han.

Han mener IOC er arrogant som hevder at de norske politikerne ikke har forstått hva OL-saken dreide seg om.

– IOC har vendt det døve øret til, og stiller helt forferdelige krav som ikke hører hjemme i Norge. Jeg håper denne prosessen har medført at de blir nødt til å gå i seg selv og endre stil, sier Harald T. Nesvik, parlamentarisk leder i Frp til NRK.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger