NRK Meny
Normal

Hansson: – Oslo-laget har vist veien

Rasmus Hansson kom i sin landsmøtetale med miljøstikk til alle de andre partiene på Stortinget. Verst gikk det utover Arbeiderpartiet og Høyre.

Rasmus Hansson

FIKK STÅENDE APLAUS: Rasmus Hansson talte til landsmøtet

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Oslo-laget har vist oss hva MDG kan når vi får sjansen. Gode forberedelser, klare mål, tøffe krav, hard prioritering, ryddig opptreden pluss en solid dose vippeposisjon, sier Hansson

– Og simsalabim, så gikk Oslo AP med på ting som AP på Stortinget knapt har drømt om.

– Største motstandere er Ap og Høyre

Miljøpartiet De Grønnes nasjonale talsperson dro linjene fram mot stortingsvalget i 2017 og snakket om ønske om en grønn blokk på Stortinget.

– Det krever at Venstre tør kaste loss fra Sivs og Ernas blå havn, at Senterpartiet er partiet for distrikter og grønne næringer og ikke for olje og eiere, og SV er mer enn et evig venstrekorrektiv til Ap. Det krever at KrF står konsekvent på skaperverkets side og ikke bare er et kristelig Høyre, sier Hansson.

– De Grønnes motstandere i norsk politikk er det utgamle politiske ekteparet Høyre og Arbeiderpartiet, som er avhengige av hverandre som rituelle fiender, og er helt enige med hverandre om alt som er stort og tungt og ugrønt. Vi er ikke i krig med dem, men vi vil forandre dem. sier Hansson.

Stikk til media

Han kom også inn på asylpolitikk, der MDG og SV valgte å stå utenfor asylforliket.

– Det er godt å være del av parti som står fjellstøtt i flyktningpolitikken

– Vi ville ikke misbruke svekket integreringspolitikk som redskap for å skremme vekk folk som trenger beskyttelse. Vi skal holde fast ved våre forpliktelser overfor menneskerettighetene og asylinstituttet og vi skal absolutt ikke misbruke forverret integreringspolitikk som metode for å skremme vekk folk som trenger beskyttelse. Det er når det koker som verst at vi skal holde på prinsippene vi ble enige om da vi hadde tid til å tenke. sa han.

Media fikk også et lite stikk fra Hansson på talerstolen.

–Og, kjære medie-Norge, De Grønne vil ikke hogge opp alle fly og biler eller lage sauebeite av alle veier: Vi vil ha biler! Men ikke stadig flere, og de må bli utslippsfri.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger