Hopp til innhold

– Jeg liker ikke Gerd-Liv Valla

Bjarne Håkon Hanssen har varslet at han ikke fortsetter i regjeringen og synes det er deilig endelig å kunne snakke fritt om hva han mener om den tidligere LO-lederen. Klikk på bildet for å se video!

Video nsps_upload_2009_10_8_13_11_54_3501.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Bjarne Håkon Hanssen er på vei ut av regjeringskontoret og synes det er på tide å lufte ut i forhold til striden med tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla rundt endringer i sykelønnsordningen for tre år siden.

– Hun oppfører seg på en måte jeg ikke setter pris på

– Det jeg minnes som det mest utrivelige, er den formidable krangelen med Gerd-Liv Valla om endringer i sykelønnsordningen for arbeidsgiverne, sier han til NRK.

– Har du jevnlig kontakt med Valla nå?

– Nei, jeg har overhodet ingen kontakt med Gerd-Liv Valla og har ikke noe behov for å ha kontakt med henne heller, svarer Hanssen.

Han er ikke lenger bundet av det som det å snakke på vegne av en regjering innebærer, og er svært klar i sin tale om Valla.

– Jeg liker henne ikke. Jeg synes hun både har feil vurderinger, og hun oppfører seg på en måte som jeg ikke setter pris på, sier Hanssen.

Raste mot Hanssen

Krangelen mellom Valla og Hanssen startet da regjeringen i september 2006 foreslo at arbeidsgiverne skulle ha et medfinansieringsansvar for sykepenger i hele sykepengeperioden.

Dette kom helt overraskende på LO-lederen, og på en pressekonferanse der forslaget ble presentert, fyrte hun løs mot Hanssen, som den gang var arbeids- og inkluderingsminister.

– Det som er helt klart, er at regjeringen ikke vet hva et trepartssamarbeid er. (...) Det vi har vært vitne til i dag, er ikke drøftinger, det er et diktat. Dermed er det et avtalebrudd, sa Valla til journalistene og kalte Hanssen også en løgner.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_10_8_16_19_57_3528.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Daværende LO-leder Gerd-Liv Valla tente på alle pluggene da Bjarne Håkon Hanssen presenterte regjeringens forslag til endringer i sykelønnsordningen. Klikk på bildet og se Vallas reaksjon!

Valla: Tydelig at det var et stort tap for ham

Gerd-Liv Vallas kommentar til Hanssens utblåsning i dag, er at det er tydelig at sykelønnssaken har vært et stort tap for ham.

– Personlig opplever jeg daglig at folk stopper meg for at vi fikk stoppet regjeringens forsøk på uthuling av sykelønnsordningen, skriver hun i en sms til NRK.

– Om Bjarne Håkon Hanssen liker meg eller ikke, er i den sammenheng rimelig uinteressant, og hans personkarakteristikker finner jeg ingen grunn til å kommentere.

– Lenge til Ap tar en sånn kamp med LO igjen

Det er nettopp denne striden mellom Valla og Hanssen leder i NRKs samfunnsredaksjon, Kyrre Nakkim, tror er noe av det Bjarne Håkon Hanssen vil bli husket for.

– Han vil bli husket for å ha gjennomført store reformer, men han vil også bli husket som den som terget Gerd-Liv Valla ved å kutte i sykelønnsordningen. Han fikk da hennes vrede over seg, og hun kalte ham løgner, sier Nakkim.

– Det sitter dypt i Arbeiderpartiets hukommelse. Det er lenge til de kommer til å ta en sånn kamp med LO igjen.

Bjarne Håkon Hanssen selv har sagt at han håper å bli husket som heroin-Hanssen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ