NRK Meny
Normal

Hansen gir tre råd til Hareide

Inger Lise Hansen er på vei ut av lederskapet i Kristelig Folkeparti. På vei ut døren gir hun tre råd til lederkandidat Knut Arild Hareide, som må redde partiet.

Inger Lise Hansens råd til Knut Arild Hareide

- Å ville lede handler om å ta lederskap, ikke bli ledet, sier Inger Lise Hansen, på vei ut av lederskapet i KrF.

Foto: Lien, Kyrre / NRK/SCANPIX

I går ble Inger Lise Hansen vraket av KrFs valgkommité. Partiet samlet seg mot Hansen - ikke bak en annen kandidat. Nå er hun historie som nestleder i KrF , og hun kommer heller ikke til å stå på stand i høstens valgkamp.

– Akkurat nå har jeg ingen planer om å delta aktivt i valgkampen, sier Hansen.

Hva partiet i den store sammenhengen mister ved at det nå fortsetter uten Hansen som nestleder, mener hun andre må vurdere. Men hun tror i hvert fall dette:

– Det som er ganske åpenbart, er at de mister en frittalende nestleder, sier Hansen, og legger til: «Det kan godt hende de synes det er greit».

Tre råd til Hareide

– De siste månedene har vært ganske krevende. Jeg har blitt presset av både mange som har bedt meg om ikke å gi opp og de som ber meg gå vekk. Og sånn sett er jeg ganske lettet i dag, for nå vet jeg hva fremtiden bringer, sier Hansen.

På vei ut av KrF gir hun tre råd til Knut Arild Hareide, som er kandidat til lederskapet i partiet, og som må redde det.

Han må våge å forandre, han må ville lede og han må verne om det viktigste - nemlig hjertet.

Inger Lise Hansen / NRK

– Det handler først og fremst om å våge å ta nye grep for partiet. Vi er nødt til å fornye oss. Å ville lede handler om å ta lederskap, ikke bli ledet. Og det å verne om det viktigste handler om å ikke kompromisse på det en selv tror på.

Inger Lise Hansens råd til Knut Arild Hareide

Tre råd til Knut Arild Hareide, KrFs neste leder.

Foto: NRK

– En stor utfordring for partiet er å klare å skille mellom de ulike rollene vi har. Den viktigste oppgaven KrF står overfor nå, er å jobbe med å bygge det kristendemokratiske partiet på alle nivåer, slik at vi klarer å skille mellom rollene.

Hva med et annet parti?

I går uttalte Hansen at dette var værre for partiet enn for henne. I dag innrømmer hun at det kanskje ikke var riktig tid å være så breial på.

– Det kan være at det var litt arrogant sagt. Men det handlet om at man ikke kan basere livet sitt på et politisk verv. Jeg tror det er viktig å ha et liv utenfor politikken.

Men kan Hansen garantere at hun aldri kommer til å være med i et annet parti enn KrF? Høyre har for eksempel stått klare med åpne armer.

– Jeg har ingen planer om å melde meg ut av KrF. Men ingen vet hva tiden bringer, uansett. Jeg håper på en god fremtid for KrF, men ingen av oss vet om det skjer. Det er hyggelig at folk vil ha meg med, men for meg er det KrF som er partiet, sier Hansen.

Video Inger Lise Hansen vraket av Krf

Inger Lise Hansen gjestet også Morgennytt i NRK i dag. Klikk på bildet for å se video.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger