Hopp til innhold

Hans Majestet Kongen er sykmeldt ut uken

På grunn av smerter i beinet er kong Harald (83) sykmeldt til 31. januar, opplyser Slottet.

Kong Harald

HAR SMERTER: Kong Harald er sykmeldt.

Foto: Lise Åserud / NTB

Kronprins Haakon vil dermed lede statsråd fredag 29. januar.

Kong Harald ble i januar i fjor innlagt på Rikshospitalet på grunn av svimmelhet. Han ble i fjor høst hjerteoperert. Operasjonen var vellykket, men kongen var sykmeldt ut oktober etter operasjonen.

Kongens livlege, Bjørn Bendz, har tidligere sagt at kongen strever med smerter i en fot. De siste månedene er kong Harald også observert med stokk, blant annet da han besøkte skredområdet i Gjerdrum 3. januar.

Kongens livlege informerte om helsa til Kong Harald etter operasjonen i høst:

Kongens livlege forklarer hele hjerteoperasjonen

Kongens livlege forklarer hele hjerteoperasjonen

Det var først i 2005 kongen gjenomgikk en operasjon av hjerteklaffen mellom hjertet og hovedpulsåren. Den gang ble aortaklaffen erstattet med en kunstig hjerteklaff.

Kongeparet var i november i selvpålagt karantene etter at en ansatt ved hoffet ble smittet av koronavirus.

– Det er andre tider

13. januar fikk kongeparet sin første dose koronavaksine. Det betyr at de etter planen snart skal ha en ny dose, siden de to vaksinedosene settes med tre ukers mellomrom.

Kongen har vært tydelig på at tronen er i gode hender når kronprinsen stepper inn.

– Både kong Haakon og Olav var konger som gjorde ting alene. Min far slapp meg ikke til i det hele tatt. Vi driver mer ut fra samarbeidstanken. Det er andre tider. Jeg kaller oss et team, med hoffet, kronprinsparet og oss. Det er en styrke, sier kong Harald i den nylig utgitte boken «Kongen forteller» av Harald Stanghelle.

AKTUELT NÅ