Hans Andreas Limi: – Flere i Frp vil ikke vende det andre kinnet til

Frp er opprørt etter at KrF og Venstre gikk sammen med resten av opposisjonen og fremmet et forlag som kan hindre at Carl I. Hagen får en plass i Nobelkomiteen.

SKUFFET: Parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi, sier til NRK at det oppleves urimelig at KrF og Venstre gikk sammen med opposisjonen for å holde Carl I. Hagen utenfor Nobelkomiteen.

Parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi, sier til NRK at han er overrasket over at samarbeidspartnerne KrF og Venstre har blitt med på det han mener er et «hardkjør» fra Arbeiderpartiet om å holde Carl I. Hagen utenfor Nobelkomiteen.

Forslaget fikk støtte fra Kristelig Folkeparti, Venstre, SV og Senterpartiet.

– Det er åpenbart at flere i Frp som ikke er veldig innstilt på å bare vende det andre kinnet til. Det blir en diskusjon rundt dette. Det oppleves veldig urimelig, sier Limi til NRK.

Han vil ikke si noe om hva slags konsekvenser beslutningen til Venstre og KrF om å holde Hagen utenfor Nobelkomiteen vil få for samarbeidet.

– Det videre samarbeidet på ikke-sosialistisk side er avhengig av full tillit på begge sider. Sånn sett er denne episoden uheldig, det sier parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi.

Kan ramme Jagland

Det nye forslaget kan også ende opp med å ramme Torbjørn Jaglands plass i Nobelkomiteen.

Tidligere direktør i Nobelinstituttet Geir Lundestad fotografert hjemme hos seg selv.

POSITIV: Tidligere direktør ved Det Norske Nobelinstitutt Geir Lundestad, syns forslagene om å stramme inn hvem som kan bli medlem av Nobelkomiteen er gode nyheter. Han tror at også Thorbjørn Jagland vil bli rammet av det nye forslaget.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

I tillegg til å foreslå at representanter og vararepresentanter til Stortinget ikke kan bli valgt inn i komiteen, foreslo forslagsstillerne fra opposisjonspartiene en utredning av om internasjonale lederverv skal hindre kandidater fra å sitte i komiteen.

Tidligere direktør ved Det Norske Nobelinstitutt og sekretær for Den norske Nobelkomité, Geir Lundestad uttalte til NRK i går at Jagland, som er generalsekretær i Europarådet også vil rammes av det nye forslaget.

– Jagland vil bli rammet av et sånt forbud. Men om dette forslaget skal ha tilbakevirkende kraft er nok antagelig blant de ting som bør utredes nærmere, uttalte Lundestad.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger