NRK Meny
Normal

Hagen: – Nå må vi ta bedre vare på den norske befolkningen

Carl I. Hagen innrømmer at det er brutalt, men mener at samtlige båtflyktninger må sendes tilbake igjen. – Vi må sørge for gode forhold for Norge, mener han.

Førstekandidat i Oslo for FrP Carl I Hagen mener båtflyktninger ikke bør få komme i land i Europa av hensyn til den norske befolkningen.

Carl I Hagen i Politisk kvarter torsdag 20 august 2015

Fremskrittspartiets førstekandidat i Oslo, Carl I. Hagen, mener alle båtflyktninger nå må returneres. Aftenposten skrev om det først.

– Dessverre er den eneste løsningen å returnere dem. Hvis vi returnerer alle, så sender vi et signal om at det ikke nytter. Da vil man slutte å sende farlige båter ut på havet der veldig mange dør, sa Carl I. Hagen i Politisk kvarter på NRK.

Tall fra FN viser at minst 150.000 flyktninger har kommet over Middelhavet i år. Over 2.000 har mistet livet. Hagen mener en retur av alle er den eneste muligheten.

– En retur av alle vil stoppe strømmen til Europa. Tyskland venter 800.000 flyktninger, og det har fått debatten i gang der. Storbritannias utenriksminister har uttrykt stor bekymring og at noe må gjøres, sier Hagen.

– Det er brutalt, men dessverre er den eneste løsningen å returnere dem. Dette kan ikke fortsette, mener Hagen.

– Fritt fram

Førstekandidaten tror en retur av alle båtflyktningene vil hindre at båter fra Afrika kommer inn til strendene i Europa.

– Etter det famøse vedtaket i Stortinget i juni, så har asylstrømmen til Norge gått oppover igjen. Den var på vei ned i 2014 og 2015, men etter vedtaket er den på vei oppover igjen. Nå gis det signaler om at det er fritt fram i Norge igjen, hevder Hagen.

Les: Siv Jensen: – Kommunene skal ikke la seg presse til å ta imot flyktninger

Han mener norske politikere må tenke på den norske befolkningen.

– Vi kan ikke lenge flytte på mennesker, fordi det endrer våre egne samfunn. Nå må vi ta bedre vare på den norske befolkningen og sørge for gode forhold for Norge.

– Jeg har ikke sett noen andre politikere se inn i TV-skjermen og si at «dere velgere er ikke så viktig for meg. Nå er det viktigere at vi gjør noe for folk andre steder», sier Hagen og forklarer det med eldreomsorg og integreringsutfordringer i Oslo.

– Må hjelpe med mat og medisiner

– Hva skal skje når de blir sendt tilbake igjen?

– Da synes jeg Europa i stor grad bør finansiere mat, klær, medisiner og annen hjelp i eventuelt etablerte flyktningeleire og fortsette arbeidet med å endre styresettet og eventuelt prøve å hjelpe til med å stoppe kriger og forfølgelse i mange land.

Les: Horne tar ikke avstand fra Jensens flyktningutspill

– Skal alle sendes tilbake, uavhengig om det er en såkalt økonomisk lykkejeger fra Ghana eller om det er en alenemor fra Aleppo i Syria?

– Ja, alle må tilbake. Vi må hjelpe alenemoren i Aleppo i et nærområde

Les også: Giske: – Nå drar Frp innvandringskortet

Hareide ber Solberg stramme opp Jensen

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger