Hagen endrer mening - vil likevel gi partistøtte til Høyre

Stein Erik Hagen vil likevel gi økonomisk støtte til partiet Høyre etter at han tidligere sa han ikke vil gi penger til de borgerlige partiene i år.

Stein Erik Hagen

Stein Erik Hagen vil toppe alle bidrag Høyre mottar fra privatpersoner og bedrifter før valget med ti prosent.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Næringslivstopp og milliardær Stein Erik Hagen har tidligere gitt pengestøtte til de borgelige partiene, men i år hadde han bestemt seg for ikke å støtte noen politiske partier økonomisk.

Årsaken var at han følte seg mobbet av de sosialistiske partiene.

– Våre selskaper har ikke gitt noe partistøtte i år, og vi har i grunnen bestemt oss for at det er slutt. Det medfører bare en masse ubehageligheter for meg og min familie. Jeg blir personlig hengt ut av de røde, og opplever i grunnen bare kritikk, sa Stein Erik Hagen til VG i mai.

LES: Stein Erik Hagen kutter partistøtten

Følte seg mobbet

Nå har Hagen endret mening, og vil likevel gi partistøtte til Høyre. Han håper mange vil gjøre som han, og støtte partiene på borgelig side.

– Jeg er opptatt at det ikke bare må være noen få rike som gir, vi må ha et mangfold, og må få med både små og store så jeg har gitt beskjed til partiet Høyre at det de samler inn fra privatpersoner og bedrifter fra i dag av og frem til valget, topper jeg med ti prosent, sier Hagen til NRK.

Faksimile: Kronikk i Aftenposten om Stein Erik Hagen

I sin kronikk i Aftenposten lover Kristen Sveaas å doble sine bidrag til Høyre og Venstre derspm sosialistene på nytten mobber ham eller Stein Erik Hagen.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Årsaken til snuoperasjonen er ønsket om et styrket demokrati, og en sterk oppfordring fra sin venn Kristen Sveaas.

Ikke mobb kameraten min skriver Christen Sveaas i en debattartikkel i Aftenposten i dag - og kameraten er Stein Erik Hagen. Her oppfordrer han Hagen til likevel å gi partistøtte.

Vil sørge for balanse

– Grunnen til at jeg endret standunkt er det Kristen Sveaas skriver i sin kronikk i Aftenposten i dag om at vi må ha mangfold, vi må sørge for at det er demokrati, og vi kan ikke la oss presse eller mobbe til å slutte å gi penger slik at kun ett parti får støtte, sier Hagen.

– LO er en sterk bidragsyter til regjeringen, og vi må hjelpe til at blir litt balanse i støtten, og det er grunnen til at jeg likevel gir støtte til Høyre, legger han til.

Hagen føler absolutt ikke det er noe nederlag å endre standpunkt.

– Jeg sier som det heter i fjellvettreglene: Det er ingen skam å snu, sier Hagen med et smil.

NETT-TV: Hagen vil likevel gi partistøtte
Video Vil likevel gi partistøtte til Høyre

NETT-TV: Hagen vil likevel gi partistøtte til Høyre

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger