NRK Meny
Normal

Hagen vant skjebnesvanger kampvotering

Det kunne ha vært slutten på Frp-partihøvdingens politiske liv, men Carl I. Hagen vant kampvoteringen om førsteplassen på Oslo Frps kommunevalgliste.

Et flertall i Oslo Frp valgte i kveld Carl I. Hagen som toppkandidat til kommunevalget i 2015 med 47 stemmer. Camilla Wilhelmsen ble vraket og fikk 38 av stemmene.

– Jeg vil begynne med å gratulere regjeringen med å fjerne 70-årsgrensen i norsk arbeidsliv. I Frp fjerner vi ikke folk fordi de har blitt gamle, åpnet Carl I. Hagen til trampeklapp på Frps nominasjonsmøte i kveld.

Fremskrittspartiets formann gjennom 28 år likte dårlig at han ble innstilt til tredjeplassen på Oslo Frps kommunevalgliste for neste år.

– Jeg vil svært gjerne beholde plassen som dere i nominasjonsmøte ga meg for fire år siden, sa Hagen fra talerstolen før stemmene skulle avgis.

Og Hagens appell gikk rett hjem. 47 av 85 vil fortsatt ha Carl I. Hagen på førsteplass.

– Det var deilig. Er du med i en konkurranse er det alltid deilig å vinne, sa Hagen til NRK da det ble klart at han sikrer førsteplassen.

Wilhelmsen ned til 2. plass

Camilla Wilhelmsen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Alle vi som er her har alt å takke Carl, sa leder av nominasjonskomiteen Christian Tybring-Gjedde.

Likevel var det ikke nok til å sette Hagen på topp i komiteens innstilling. De valgte Camilla Wilhelmsen, fylkesleder i Oslo Frp, som sin førstekandidat. Til daglig jobber hun som rådgiver for Frps bystyregruppe hvor Carl I. Hagen er leder. Tommy Skjervold, leder for Østensjø Frp og tidligere byrådssekretær, var innstilt på andreplass.

38 delegater stemte på Wilhelmsen som ikke nådde gjennom med sin appell.

– Jeg tapte med ni stemmer for vår beste partileder gjennom tidene. Jeg vil gjerne kjempe for andreplassen, sa Wilhelmsen, som kapret den plassen overlegent. Skjervold endte på tredjeplass.

Hadde taper-tale klar

– Hva slags toppkandidat får Oslo Frp med deg i stedet for med Wilhelmsen?

– Camilla er en utmerket kandidat og en utmerket leder. Mitt ansikt er kanskje noe mer kjent og jeg har nok litt mer erfaring fra debatter.

Da Hagen ikke ble innstilt som toppkandidat av nominasjonskomiteen, ville han ikke utelukke at et eventuelt tap i kampvoteringen betød at han ville trekke seg fra politikken.

– Jeg hadde klar en tale dersom jeg skulle tape, sier Hagen.

– Ville du da ha trukket deg?

– Det får du først vite i mine memoarer om 20 år.

– Hva tror du er grunnen til at dine partifeller valgte deg?

– Det må du nesten spørre de om.

– Skal kle Arbeiderpartiet naken

I lokalvalget i 2011 tok Carl I. Hagen opp kampen om ordførervervet i hovedstaden mot Høyres Fabian Stang. Det endte dårlig.

Hagen selv mener det vil være uklokt å prøve seg mot Fabian Stang igjen, han sikter heller mot byrådslederjobben.

– Jeg er en verdig kandidat mot Stian Berger Røsland (H) og Raymond Johansen (Ap), sier Hagen til NRK.

I Hagens appell var fokuset på Arbeiderpartiet som skal slås i neste års valgkamp.

– Raymond, det kommer ikke til å bli så lett som du har regnet med, du kommer til å møte sterk motstand, var Hagens beskjed fra talerstolen.

– De prioriterer luksus for noen få i Bjørvika i stedet for breddeidretten som Frp står for, det vil jeg konfrontere Raymond Johansen med. Jeg gleder meg til å kle Arbeiderpartiet naken i den kommende valgkampen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger