Hagen i kodet melding fredag: «Jeg bekrefter at jeg vil betale»

Drapssiktede Tom Hagen sendte fredag en kodet melding til de angivelige kidnapperne, melder VG.

Tom Hagen og Anne-Elisabeth Hagen

KOM HJEM: Etter gjentatte mislykkede forsøk på å kontakt med kona, reiste Tom Hagen hjem til huset i Sloraveien. Ingen har sett eller hørt noe fra Anne-Elisabeth Hagen siden 31. oktober 2018, og politiet har siktet ektemannen for drap.

Foto: PRIVAT

Hagen sendte fredag 29. mai en kodet bitcoin-melding til motparten som betyr: «Jeg bekrefter at jeg vil betale». Det skriver VG.

– Vi ønsker sterkt å komme i kontakt med motparten. Derfor har vi tatt initiativ overfor dem, som vi håper blir besvart. Politiet har ikke vært involvert i denne prosessen, sier Hagens forsvarer Svein Holden til VG.

Hagen-barnas bistandsadvokat Ståle Kihle sier til avisen at de er kjent med den nye meldingen.

Løsepengekravet i trusselbrevet skal være på 9 millioner euro i kryptovalutaen monero.

Skal ha betalt for livsbevis

I trusselbrevet som lå igjen i Hagen-boligen 31. oktober 2018 var det oppgitt en rekke beløp i Bitcoin som var koder for ulike svar. VG har tidligere omtalt disse kodene.

På sensommeren i fjor skal Hagen ha overført et beløp i Monero tilsvarende rundt 10 millioner kroner for å få livsbevis.

Noe livsbevis har aldri kommet, etter det NRK er kjent med.

Politiet mener trusselbrevet er del av en plan for å villede politiet og at det ikke eksisterer noen reell motpart.

Politiet har ikke villet kommentere VGs opplysninger om den nye meldingen fra Tom Hagen.

Tom Hagen i nytt møte med politiet i morgen

For første gang siden pågripelsen i april skal drapssiktede Tom Hagen onsdag i nytt møte med politiet. Politiet håper på nye avhør av 70-åringen.

– Politiet har avtalt å møte Tom Hagen og hans forsvarer i morgen for gjennomlesing av et tidligere avgitt avhør, bekrefter påtaleansvarlig Haris Hrenovica overfor NRK.

Dette blir det første møtet mellom Tom Hagen og politiet siden han ble sluppet ut av varetekt den 8. mai. Hagen har ikke vært inne til avhør siden pågripelsen den 28. april.

Påtaleleder Haris Hrenovica

PÅTALELEDER: Haris Hrenovica i Øst politidistrikt.

Foto: Ola Mjaaland / NRK

– Vi håper å kunne gjennomføre et nytt formelt avhør om kort tid, sier Hrenovica til NRK.

Tvil om avhør

Politiet hadde planlagt lange og omfattende avhør av drapssiktede Tom Hagen da han ble pågrepet. De ønsket å varetektsfengsle 70-åringen i fire uker med brev- og besøksforbud, men den 8. mai ble han løslatt etter at lagmannsretten mente bevisene mot ham ikke holdt til varetektsfengsling.

Forsvarer Svein Holden sa for tre uker siden at de ville ta en vurdering om hvorvidt 70-åringen skal gå i avhør når retten slår fast at det ikke er skjellig grunn til mistanke.

Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen (68) den 31. oktober 2018. Hagen har hele tiden nektet straffskyld i saken.

Hrenovica sier at politiet fortsatt sitter med en rekke ubesvarte spørsmål og at de fortsatt ønsker å snakke med «alle som kan tenkes å kaste lys over saken».

– Dette inkluderer nære familiemedlemmer, dem som er siktet i saken, og også andre, sier han.

Ståle Kihle bistår de voksne barna til ekteparet Hagen.

BISTANDSADVOKAT: Ståle Kihle representerer de tre voksne barna til Tom og Anne-Elisabeth Hagen.

Foto: Ola Mjaaland / NRK

Tom Hagens forsvarer Svein Holden ønsker ikke å kommentere saken.

Hagen-familiens tre voksne barn har tidligere vært inne i en rekke avhør med politiet, men etter pågripelsen har heller ikke de snakket med etterforskerne.

Barnas bistandsadvokat, Ståle Kihle, sier at barna vil vurdere å stille til nye avhør.

– Det kommer helt an på hva tematikken i disse avhørene skal være. De har forklart seg svært nøye og svært lenge om Tom, Anne-Elisabeth, ekteskapet og om realiteten i alle disse teoriene og motivteoriene til politiet. Langs den linja har de ingenting nytt å tilføre, sier han til NRK.

Også en mann i 30-årene ble pågrepet og drapssiktet i saken. Politiet endret siktelsen til grov frihetsberøvelse etter at mannen ble avhørt.

Dag Svensson, forsvarer til 30-åringen som er pågrepet i Hagen saken.

FORSVARER: Dag Svensson forsvarer den siktede mannen i 30-årene.

Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix

– Han stiller til nye avhør hvis politiet ønsker det, sier forsvarer Dag Svensson.

Anket ransakelsesbeslutning

Politiet ville pågripe Hagen på nytt allerede samme dag, men pågripelsen ble stanset av statsadvokat Kirsti Guttormsen.

Les også: Lørenskog-saken: Politiet mener fortsatt boligen er åsted for drap

Politiet ville pågripe Hagen på nytt allerede samme dag, men pågripelsen ble stanset av statsadvokat Kirsti Guttormsen.

Hagen-boligen

ÅSTEDET: Politiet mener at Anne-Elisabeth Hagen er drept og at åstedet er huset hennes i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog.

Foto: Cicilie Andersen / NRK

Politiets teori er at hun ble drept inne i Sloraveien og at liket hennes ble fraktet ut. Som NRK tidligere har fortalt, skal politiets hovedteori være at Anne-Elisabeth Hagen ble drept på grunn av problemer i ekteskapet. Dette avvises av familien Hagen.

Etter at Hagen slapp ut av varetekt, fikk politiet tingrettens tillatelse til å fortsette med kriminaltekniske undersøkelser av parets bolig på Fjellhamar.

Denne beslutningen ble senere anket av Hagens forsvarer, Svein Holden. Utfallet av anken er foreløpig ikke kjent.

Tidslinje over Anne-Elisabeth Hagens forsvinning

31. oktober 2018 forsvant Anne-Elisabeth Hagen (68) fra sitt hjem på Fjellhamar utenfor Oslo. Hagen er gift med investoren og milliardæren Tom Hagen (70). 28. april 2020 ble Tom Hagen pågrepet av politiet.

 • Klokken 07.36 31. oktober 2018
  Ukjent mann på overvåkingsvideo

  Tidlig om morgenen dagen Anne-Elisabeth forsvinner, går en ukjent person på gangveien ved ektemannen Tom Hagens arbeidsplass. Mannen snur og går tilbake veien han kom. 24 minutter senere kommer en annen mann gående på samme sted. Ingen av de to mennene har meldt seg til tross for politiets etterlysning.

 • Ca klokken 09.00 31. oktober 2018
  Tom Hagen drar på jobb

  Milliardæren Tom Hagen (68) forlater familiens hjem og drar til Futurumbygget på Lørenskog der han jobber. Dette er i underkant av 4 kilometer fra huset i Sloraveien 4.

 • Klokken 09.14 31. oktober 2018
  Ringer familiemedlem

  Telefonsamtalen Anne-Elisabeth Hagen tar til et familiemedlem denne morgenen er det siste livstegnet. Siden har verken familien eller politiet hørt noe fra henne.

 • Klokken 13.30 31. oktober 2018
  Tom Hagen kommer hjem

  Tom Hagen kommer hjem og oppdager at kona er forsvunnet. Han finner familiens valp innelåst og på badet ligger et tettskrevet brev med krav og trusler fra de antatte kidnapperne.

 • Ca klokken 14.00 31. oktober 2018
  Tom Hagen varsler politiet

  Tom Hagen varsler politiet om at kona er forsvunnet. Han møter politiet på en bensinstasjon i nærheten. Sivile politifolk starter undersøkelser i familiens hjem.

 • Første uke i november 2018
  Håndverkere avhøres av politiet

  De ansatte i et firma som drev arbeid på taket av Hagens hjem like før forsvinningen, blir avhørt av politiet.

 • KL 11.00. 9. januar 2019
  Politiet holder pressekonferanse

  Etter 10 uker med hemmelig etterforskning, kaller Øst politidistrikt inn til pressekonferanse hvor de forteller om forsvinningen. Politiinspektør Tommy Brøske sier politiets hovedteori er at kvinnen er bortført. De antatte kidnapperne har kommet med trusler mot Anne-Elisabeths liv og krever løsepenger i form av kryptovaluta. Politiet velger å gå offentlig fordi de trenger tips i saken.

 • KL 14.00. 9. januar 2019
  Familien ber om kontakt med kidnapperne

  Familien Hagens bistandsadvokat Svein Holden ber om at kidnapperne tar kontakt og at familien får en bekreftelse på at alt står bra til med henne.

 • 9. januar 2019
  Synlig politi i Hagens nabolag

  Politiet utplasserer en mobil politipost ved Hagens hjem og snakker med naboer i området. Politiet gjør også undersøkelser på eiendommen og søker med spesialhunder i området.

 • 14. januar 2019
  Anne-Elisabeth etterlyses gjennom Interpol

  Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol går ut med en offentlig etterlysning av Anne-Elisabeth Hagen.

 • 14. januar 2019
  Familien med ny appell

  Advokat Holden sier i TV 2-programmet Åsted Norge at familien er innstilt på å finne en løsning dersom de får bekreftet at Anne-Elisabeth er i god behold.

 • 15. januar 2019
  Politiet er ferdige med undersøkelser på stedet

  Øst politidistrikt opplyser av de kriminaltekniske åstedsundersøkelsene ute og inne på Hagen-familiens eiendom er avsluttet.

 • 15. januar 2019
  Har mottatt over 800 tips

  I løpet av en knapp uke har Øst politidistrikt mottatt over 800 tips om forsvinningssaken.

 • 16. januar 2019
  FBI er koblet inn i forsvinningssaken

  Én uke etter at saken ble kjent har politiet fått inn nærmere 1000 tips. Politiet bekrefter overfor NRK at amerikanske FBI er koblet inn i etterforskningen.

 • 16. januar 2019
  Kontakt med mulige kidnappere

  Familien har mottatt en beskjed fra dem som hevder å ha Anne-Elisabeth Hagen. Budskapet kom i den samme digitale plattformen som familien tidligere har mottatt beskjeder i.

 • 27. januar 2019
  Ny kontakt

  Familien blir kontaktet på nytt, angivelig på en annen og bedre måte enn tidligere, men fortsatt er det snakk om enveiskommunikasjon uten mulighet for familien å svare direkte tilbake. Familien får fortsatt ikke livsbevis.

 • Mai 2019
  Familien kontakter motparten

  Familien kommer med gjentatte utspill til den antatte motparten, detaljene i dette er ikke kjent.

 • 26. juni 2019
  Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen er drept

  Kidnappingen av Anne-Elisabeth Hagen kan ha vært fingert for å skjule et drap, sier politiet. Den nye hovedhypotesen er nå at 69-åringen ble drept.

 • 8. juli 2019
  Ny kontakt etter lang pause

  Familien hører fra «motparten» for første gang på fem måneder. De mottar en beskjed på en helt ny plattform om at Anne-Elisabeth Hagen er i live. Etter dette skal det ha vært mer kommunikasjon som advokat Holden ikke vil gå i detalj om. Men han understreker at utspillet nå ligger hos «motparten».

 • 3. august 2019
  VG: Over 10 millioner utbetalt

  Etter det VG får opplyst ble et beløp på over ti millioner kroner betalt kort tid etter meldingen fra motparten. Utbetalingen skal ha blitt gjort til en konto som politiet foreløpig ikke har klart å spore, ifølge VGs opplysninger.

 • 6. august 2019
  Bistandsadvokat og politiet uenige

  På to pressekonferanser kommer det fram at politiet mener det er mest sannysnlig at Anne-Elisabeth Hagen er drept, mens familien tror hun er i live. Familien har fortsatt ikke fått noe livsbevis, kun en beskjed fra den såkalte motparten om at hun skal være i live. Bistandsadvokat Svein Holden sier kommunikasjonen skjer på norsk. Politiet vil ikke kommentere om de har noen mistenkte i saken.

 • 28. august 2019
  Politiet offentliggjør skoavtrykk

  Politiet sier at det har blitt funnet flere skoavtrykk inne i huset som de tror tilhører en gjerningsperson. Avtrykkene er funnet på interessante steder, opplyser politiet, som offentliggjør skoavtrykk og en type sko de mener er brukt.

 • 13. september 2019
  Kan ha blitt drept i huset

  Det blir det kjent at tekniske spor har ledet politiet til en teori om at Anne-Elisabeth Hagen ble drept allerede onsdag 31. oktober, og at hun deretter ble fjernet fra hjemmet sitt av en eller flere gjerningsmenn.

 • 24. september 2019
  Strips funnet i huset

  Politiet opplyser de at det er funnet et låsbart plastbånd – strips – i boligen der politiet mener det sentrale åstedet er.

 • 17. oktober 2019
  Solgt hos Clas Ohlson

  Politiet går ut med opplysninger om at både brevarket og konvolutten som trusselbrevet lå i, er solgt hos Clas Ohlson. Det er tidligere også opplyst hvilke forretninger sko og strips er kjøpt i.

 • 31. oktober 2019
  Har liste over mistenkte

  På dagen ett år etter at Anne-Elisabeth Hagen ble meldt savnet, sier politiet at de har en liste med navn på potensielle gjerningspersoner.

 • 19. desember 2019
  Nye undersøkelser i Hagen-boligen

  Politiet gjennomfører nye undersøkelser i ekteparet Hagens bolig i Sloraveien i Lørensko

 • 19. januar 2020
  Gir klarsignal for dusør

  Politiet gir klarsignal til at familien til Anne-Elisabeth Hagen skal bruke dusør for å få opplysninger.

 • 22. januar 2020
  Erklært som uoppklart drap

  Forsvinningssaken blir formelt erklært som et uoppklart drap. I politiets registre står Anne-Elisabeth Hagen oppført som drept 31. oktober 2018.

 • 28. april 2020
  Tom Hagen pågripes

  Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen blir pågrepet i en politiaksjon i Lørenskog. Han siktes for drap eller medvirkning til drap.

 • 29. april 2020
  Varetektsfengsles

  Tom Hagen varetektsfengsles i fire uker. Fengslingen ankes, men Hagen forblir i varetekt til anken er avgjort av lagmannsretten.

 • 7. mai 2020
  Ny person ble pågrepet

  En mann i 30-årene med forbindelse til Tom Hagen blir pågrepet i Oslo, og siktet etter straffeparagraf 275. Politiet opplsyer at mannen har kunnskap om IT og kryptovaluta.

 • 8. mai 2020
  Tom Hagen ble løslatt

  Etter over en uke i varetekt ble Tom Hagen løslatt fra Oslo fengsel.

 • 9. mai 2020
  Avhør av 30-åring

  Mannen i 30-årene som ble pågrepet 7. mai blir avhørt av politiet. Senere på ettermiddagen blir mannen løslatt, men er fremdeles siktet i saken.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger