Hagen gir opp ordførerkamp i Oslo

Carl I. Hagen avblåser ordførerduellen med Fabian Stang. Han og Frp frykter at Hagens ordførerkandidatur kan få potensielle Frp-velgere til å stemme Høyre.

Carl I. Hagen

– 22. juli endret på alt. Stoltenberg og Stang gjorde en stor innsats og styrket slik begge sine partier, sier Carl I. Hagen som avblåser ordførerduellen.

Foto: Johannessen, Sara / Scanpix

– Jeg liker det ikke, men jeg konstanterer at oppslutningen av mitt kandidatur er meget lav, og at Fabian Stang har en enorm popularitet, sier Carl I. Hagen til NRK.

– Jeg har ikke trukket meg, jeg er fortsatt vår ordførerkandidat, men vi vil gjerne understreke at politisk gjennomslag er det viktigste, og at min person og posisjon selvsagt ikke må stå i veien for å få gjennomført Fremskrittspartiets gode politikk, legger Hagen til.

Meningsmålingene tyder på at Høyre vil gjøre et meget godt valg i Oslo. 54 prosent av velgerne vil ha Stang som ordfører, 3 prosent ønsker Hagen. Selv mange av Frps egne velgere vil heller ha Stang som ordfører enn Hagen, skriver Aftenposten.

– Ikke en stemmesanker som tidligere

Magnus Takvam

Magnus Takvam.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

– Alle har sett at det var en hetl urealistisk mulighet å tenke seg at Carl I. Hagen skulle bli ordfører i Oslo ved et borgerlig flertall slik styrkeforholdet var, og det er det han nå bekrefter, sier Magnus Takvam, politisk kommentator.

– Hva sier dette om Hagens posisjon i Frp?

– Det sier at han ikke er den stemmesankeren som han var da han bygde opp Fremskrittspartiet. Partiledelsen har nok med en slags frykt sett at han nærmest har presset seg inn i Frps valgkamp, og det har vært vanskelig for dem å stenge ham ute med den posisjonen han har hatt, sier Takvam.

En spesiell valgkamp

– Hvis mitt ordførerkandidatur på noen måte kan ødelegge for partiet, vil jeg gjerne gjøre det helt klart at min posisjon er helt underordnet det å få politisk gjennomslag for Frps politikk, særlig når det gjelder eldreomsorg, sier Hagen til Aftenposten

Hagen sier til avisen at det har vært en spesiell valgkamp.

– 22. juli endret på alt. Jens Stoltenberg og Fabian Stang gjorde en stor innsats, og styrket slik begge sine partier. Særlig Fabian har gjort en god og samlende jobb i Oslo, selv om det ikke endrer det faktum at alle partier fortsatt har sine ordførerkandidater, sier den tidligere Frp-formannen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger