Hopp til innhold

Hagen blir NRK-programleder

- Hvis jeg nå skulle valgt en annen karriere enn politiker, tror jeg programleder for et politisk debattprogram ville stått høyt på listen, skriver Carl I. Hagen. NRK har tatt ham på ordet.

Carl I. Hagen

Carl I. Hagen skal lede debattprogram i NRK2

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

 Nyhetsredaktør i NRK, Grethe Gynnild- Johnsen, avviser at NRK med dette stiller mikrofonen til disposisjon for Frp-politiker Carl I. Hagen.

Hør Hagen som programleder i Her og nå

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

 

- Overhodet ikke! Jeg har tatt ham på alvor og grepet fatt i den halve jobbsøknaden han leverer i boka si "Ærlig talt", sier Gynnild-Johnsen.

Der skriver Carl  I. Hagen: 

Jeg  kan en god del om politiske prosesser, jeg kjenner de politiske temaene og samfunnsforholdene på mange områder. Jeg er rimelig god som aktør i TV-ruta og ganske rutinert med kameraer og det hele.

Carl I. Hagen / Carl I. Hagens bok "Ærlig talt"

Hagen takket ja

Carl I. Hagen har takket ja til utfordringen, og debattprogrammet blir sendt direkte på NRK2 og nettet en hverdag i november.

- Jeg tar utfordringen på strak arm, sier Carl I. Hagen. Han gleder seg, selv om han ennå ikke vet hvilket program han skal lede, eller hva som blir temaet.

- Jeg tar Carl I. Hagen på alvor, sier nyhetsredaktør i NRK Grethe Gynnild- Johnsen.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

- Vi prøver jo stadig ut nye programkonsepter, sier nyhetsredaktøren. Hun ser fram til å se Frp-politikeren som nøytral og kunnskapsrik programleder i et debatt-program.

- Jeg kommer ikke til å drive Frp-forherligelse, men være nøytral, sier Hagen.

Tema ikke avgjort

Som i debattprogrammer flest kommer ikke temaet til å bli avgjort før nærmere sending, sier Grethe Gynnild-Johnsen.

Redaksjonssjef i Magasin, fjernsyn, Hilde Løchen, sier at Carl I. Hagen vil bli tatt imot på en profesjonell måte i NRK. - Temaet vil naturligvis ble diskutert med vaktsjefene på vanlig måte, sier hun.

Nyhetsredaktøren tror ikke nødvendigvis at tilbudet til Carl I. Hagen vil føre til et ras av jobbsøknader fra politikere.

- Men hvis dette blir suksess er det ikke noe i veien for at vi kan bruke andre politikere med store kunnskaper om politikk og samfunnsliv, sier Gynnild -Johnsen.

 

Lyspunkt

AKTUELT NÅ