Hadia: – Oppsiktsvekkende usant av Frp

Først myket Frps innvandrings- og integreringsminister opp regjeringens praksis rundt enslige mindreårige asylsøkere, så raljerte partiet over Arbeiderpartiets ønske om oppmyking for samme gruppe.

Nestleder Hadia Tajik lytter til partileder Jonas Gahr Støre da de to møtte pressen for å fortelle om Arbeiderpartiets program de neste årene.

Hadia Tajik (Ap) mener Frp utelukkende driver politisk spill når det kommer til asyl- og innvandringspolitikk.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Fiskeriminister Per Sandberg

Innvandrings- og integreringsminister Per Sandberg (Frp) har myket opp praksis rundt enslige mindreårige asylsøkere.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Fredag myket innvandrings- og inkluderingsminister Per Sandberg (Frp) opp praksisen rundt bosetting av enslig mindreårige asylsøkere som ikke har fått fastsatt identiteten sin.

Ett lite døgn senere besluttet Arbeiderpartiets landsmøte å jobbe for å myke opp praksisen rundt midlertidig opphold for enslige mindreårige asylsøkere.

Da gikk både Sandberg og Frp rett i taket.

Frps ytterpunkter

Helge André Njåstad (Frp)

Helge André Njåstad (Frp) er kritisk til at Arbeiderpartiet vil myke opp praksis rundt enslige mindreårige asylsøkere.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sandberg sier til NTB at han ikke forstår hva Arbeiderpartiet vil når de sier at de vil begrense bruk av midlertidige oppholdstillatelser for enslige mindreårige asylsøkere innenfor dagens lover og regler.

Helge André Njåstad (Frp) går enda lenger.

Til tross for at tall NRK har hentet inn fra Bufdir viser at vedtaket til Arbeiderpartiet kun omfatter en veldig liten gruppe, 15 enslige mindreårige asylsøkere med begrenset oppholdstillatelse i 2015 og 320 i 2016, frykter Njåstad en ny asylbølge i VG.

– Jeg er redd signaleffekten av dette, vil føre til en økt tilstrømning til Norge.

Samtidig sier han at forslaget aldri vil lykkes uten den lovendringen Arbeiderpartiet har gjort klart at heller ikke de ønsker.

– Kunne vært enda strengere uten Frps politiske spill

Arbeiderpartiets nestleder og justispolitiske talsperson, Hadia Tajik, er alt annet enn imponert. Hun sier Frps raljering ikke henger sammen.

– Det viser Frps desperasjon etter å få oppmerksomhet når de forsøker å så tvil om et så klart og tydelig vedtak om at vi holder hovedlinjene i norsk asylpolitikk. Det betyr at den fortsatt skal være human, streng og rettferdig, sier Tajik før hun fortsetter:

–. Det er oppsiktsvekkende usant at han kommer med påstanden om at dette kan utløse en asylstrøm.

Hun mener Frps angrep på vedtaket om enslige mindreårige asylsøkere viser at partiet kun driver politisk spill når det gjelder asyl- og innvandringspolitikk.

– Vi kunne sågar fått en enda strenger politikk på dette området hvis Frp hadde villet samarbeide med de andre partiene om innvandringsforliket. Der ble det presentert løsninger som var strengere enn dagens regelverk, men da var Frp mer opptatt av egenmarkeringer og å stå utenfor, sier Tajik.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger