Hadde våpen- og panservernmanualer

Arfan Bhatti våpenmanualer ble i dag lagt fram i Oslo Tingrett.

Arfan Bhattis våpenmanual

Arfan Bhattis våpenmanual.

Foto: NRK

Retten fikk høre om hvordan Bhatti har inngående kjennskap til vakthold og rutinene ved synagogen i Oslo.

Les også: «Terror-samtale» avspilt

Lettest å kaste granater

I den avlyttede samtalen beskriver han hvordan familier kommer i puljer til og fra og at det trolig er lettere å kaste granater mot bygningen i stedet for å skyte kvinner og barn.

Les også: Detaljerte kunnskaper om vakthold

Den medtiltalte 28 år gamle nordmannen svarer i den avlyttede samtalen at han syns det er topp, men i dag sier han at han ikke mente det.

Arfan Bhattis pass

Arfan Bhattis pass.

Foto: NRK

Den medtiltaltes forsvarer, Morten Furuholmen, mener at informasjonen som kom i dag er lite vesentlig i forholdt til tiltalen mot hans klient.

- Det er altså en samtale hvor det er informasjon som åpenbart min klient ikke har vært tilskuer til eller har hørt om tidligere. Så her er det en enkeltstående samtale som er ny nå, og som ikke bygger på en tidligere forutgående avtale, sa Furuholmen.

Bhattis forsvarer John Christian Elden kunne heller ikke se at det lå noen nye bevis mot hans klient i den omtalte samtalen.

- Det er lov å tenke tanker. Det som ikke er lov er å inngå et forbund med andre om å gjennomføre dem. Og det mener vi altså at det ikke foreligger noen bevis for i denne saken, sa Elden.

Panservernmanualer og våpennotater

Politiets sikkerhetstjeneste startet avlyttingen av Bhatti etter at han

Arfan Bhattis notater

Arfan Bhattis notater, skrevet på brevpapir fra London-hotellet han bodde på før han dro til Tyskland.

Foto: NRK

ble stoppet av tysk politi sommeren 2006. I bilen hans ble det funnet panservernmanualer. Bhattis håndskrevne våpennotater ble lagt også fram i retten i dag.

Les også: Forsøkte å få tak i tunge våpen

På direkte spørsmål fra dommeren svarte Bhatti at han ville bruke våpnene i Midt-Østen. Bhatti var så opprørt over palestinernes situasjon at han ordnet seg visum for å reise for å kjempe på deres side.

Aktor mente at funnene i bilen er viktige i saken mot Bhatti og den medtiltalte.

- Det er en del av den bevisførselen vi mener bygger opp under den såkalte forbundstiltalen. At man gjennom sin søken etter våpen viser at man både har vilje og ønsker å benytte våpen i en gitt anledning.

Arfan Bhattis våpenmanual

Arfan Bhattis våpenmanual.

Foto: NRK

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger