Bruun-Hanssen ny forsvarsjef

Haakon Bruun-Hanssen (52) blir ny forsvarssjef. – Han har alle egenskaper som trengs for å lede vårt forsvar, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Viseadmiral Haakon Bruun-Hanssen blir ny forsvarssjef. Harald Sunde går av i slutten av året. Bruun-Hanssen blei utnemd i Kongen i statsråd fredag 21. juni. Han er tidlegare ubåt-kaptein og er no sjef for Forsvarets operative hovudkvarter (FOH) i Bodø.

NETT-TV: Haakon blir den første forsvarssjefen med bakgrunn fra Sjøforsvaret siden admiral Torolf Rein var øverste sjef for Forsvaret mellom 1989 og 1994

Viseadmiral og tidligere ubåtkaptein Haakon Bruun-Hanssen sier det er en stor ære å bli utnevnt til forsvarssjef, og at han er meget takknemlig for den tilliten han blir vist.

– Jeg vil fortsette å fornye Forsvaret i samme retning som vi har gjort de siste ti årene, sier han på en pressekonferanse i Forsvarsdepartementet litt før klokken 12 fredag.

Han sier han er stolt av hvordan Forsvaret har omstilt seg de siste årene.

– Sluttproduktet er usedvanlig godt. I løpet av de siste to årene har jeg hatt gleden av å reise rundt i utlandet hjemme. Det er gledelig at vi får mye ros fra våre allierte. En ros jeg mener er helt fortjent, sier bergenseren.

Første fra Sjøforsvaret på 19 år

Viseadmiralen er i dag sjef for Forsvarets operative hovudkvarter (FOH).

Han har tidligere vært blant annet generalinspektør for Sjøforsvaret og stabssjef i sjøforsvarsstaben, etter tidligere å ha vært skipssjef på flere ubåter.

– Du har aldri vært i kamp, Ser du en utfordring ved det?

– Nei, det ser jeg ikke. Det stemmer at jeg ikke har vært i direkte kamp, men jeg har vært ved ledelsen, svarer Bruun-Hanssen.

Bruun-Hanssen blir den første forsvarssjefen med bakgrunn fra Sjøforsvaret siden admiral Torolf Rein var øverste sjef for Forsvaret mellom 1989 og 1994, melder NTB.

Generasjonsskifte

– Vi er svært glade for å fortelle at Håkon Bruun-Hanssen er ny forsvarssjef, sier forsvarsminister Strøm-Erichsen.

Det var fem søkere til jobben.

– Vi har hatt en grundig og god tilsettingsprosess. Det var flere gode kandidater, påpeker forsvarsministeren.

Bruun-Hanssen overtar først ved slutten av dette året.

– Grunnen til at vi har utnevnt ny forsvarssjef allerede, er at vi står overfor etk generasjonsskifte. Åtte toppledere forlater forsvaret neste år, sier Strøm-Erichsen.

– Det er også viktig at den ny forsvarssjefen får god til til å forberede seg på den nye jobben, sier Strøm-Erichsen.

Avtroppende forsvarssjef Harald Sunde synes det var spesielt gledelig at den nye forsvarssjefen kommer fra Sjøforsvaret.

– Dette er rett mann på rett plass. Han er en fremragende offiser som har lang og bred tjeneste, kommenterer sier Sunde.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger