NRK Meny
Normal

Gullsmedbrekk i Bærum

Tre tyver brukte i natt en bil som rambukk på hovedinngangen til Østerås kjøpesenter. Deretter fant de veien til gullsmedbutikken.

Sjokkbrekk Østerås

Bilen som ble brukt under innbruddet mot gullsmedbutikken var en eldre Ford Sierra som trolig var stjålet i nærheten.

Foto: Daniel Laabak / Tipser.no

Klokken 03:30 gikk alarmen på Østerås kjøpesenter etter at tyvene hadde brukt en eldre Ford Sierra som rambukk på hovedinngangen. Målet var gullsmedforretningen Juvelen. Like etter fikk Asker og Bærum politidistrikt melding fra vitner om at tre menn løp fra åstedet.

– Gjerningsmennene bærte med seg flere sekker på ryggen, men på dette tidspunktet er det uklart hvor store verdier de fikk med seg, sier operasjonsleder Tora Jordan.

Ifølge NTB ble den samme gullsmedforretningen utsatt for et ran i begynnelsen av desember 2012.

Kjent metode

Operasjonsleder Tora Jordan sier bilen som ble brukt etter alle solemerker ble stjålet, men at politiet ikke har kommet i kontakt med eieren ennå. Bilen lot tyvene bli stående, etter å ha påført senteret store materielle skader.

Politiet skriver på twitter at de ønsker å få kontakt med vitner.

Laster Twitter-innhold

– Gjerningsmennene kjørte inn på vestsiden av senteret, og deretter videre inn i gitteret som sikrer gullsmedforretningen. Denne metoden har vi sett mye tidligere, og kalles "sjokkbrekk", sier Jordan.

Politiet har hatt en hundepatrulje på stedet i forsøk på å spore opp gjerningsmennene, men uten hell. En tekniker er nå på plass for å sikre spor på stedet.

Smadret hovedinngang

Hovedinngangen til senteret er totalskadet etter at tyvene brukte en bil som rambukk.

Foto: Daniel Laabak / Tipser.no
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger