Gullborgen-siktet nær venn av Nokas-raner

– Dette var noe Toska drømte om, sa tidligere politispaner Jonny Brenna til NRK dager etter innbruddet. Nå viser det seg at en av de siktede var en nær venn av en av de andre Nokas-dømte.

Politiets bilde inne i Gullborgens hvelv

Dette er et av politiets egne bilder inne i hvelvet på Gullborgen.

Foto: Politiet

Sju menn er denne uken pågrepet for innbruddet i gullsmedforretningen Gullborgen i Oslo i februar.

Les: Sju arrestert for Gullborgen-brekk

Fra hvelvet i kjelleretasjen fikk tyvene med seg gull, diamanter og smykker for verdier opp mot 40 millioner kroner. Politiet konkluderte raskt med at ranet må ha vært gjennomført av profesjonelle tyver.

Tette bånd i ransmiljøet

En av de siktede har bred erfaring med overvåking- og avlyttingsutstyr, og har jobbet med slikt sikkerhetsutstyr både her hjemme og i utlandet, skriver VG.

Samme person, en mann i 50-årene, viser seg også å ha tette bånd mot ransmiljøet i Oslo og er en nær venn av Nokas-dømte Kjell Alrich Schumann.

50-åringen var tidlig mistenkt i forbindelse med Nokas-ranet, men siktelsen ble etterhvert henlagt.

Mannens forsvarer sier til VG at han nekter enhver befatning med Gullborgen-ranet.

Varetektsfengslet lørdag

De sju arresterte skal være av både norsk og utenlandsk opprinnelse. Seks av de sju mennene ble varetektsfengslet i Oslo tingrett lørdag. Løslatelsen av sistemann ble anket med oppsettende virkning, noe som innebærer at han blir sittende i varetekt i påvente av ny behandling.

Fengslingsmøtet skjedde bak lukkede dører og kjennelsene er unntatt offentligheten. Alle de pågrepne er eldre enn 20 år og er kjenninger av politiet.

Det utelukkes ikke at det kan komme flere arrestasjoner.

Politiet vil foreløpig ikke si om de har tatt beslag i gjenstander eller verdier som kan stamme fra innbruddet i Gullborgen.

Se: Her er bildene fra gullbrekket

– Toska drømte om dette

– Dette er ting som Toska drømte om før Nokas-ranet: Det komplette kupp, uten våpen og med lav straff, sa tidligere politispaner Jonny Brenna til NRK noen dager etter innbruddet.

Han viste da til at strafferammen for grovt tyveri er lavere enn ved ran. I tillegg sitter man igjen med større utbytte.

Les også: Har fått flere tips i gullsmedsaken
Les mer om saken: – Trodde hvelvet var 120 prosent trygt

SISTE NYTT

Siste meldinger